Και Ελληνας στο κόλπο με την…απόβαση παρανόμων στη Λαμπεντούζα

Must Read

Δεν πρόλαβε καλά καλά να τελειώσει η ιστορία της Κάρολα Ράκετε, που αψήφησε τις εντολές του Σαλβίνι και της ιταλικής κυβέρνησης και αγκυροβόλησε σε ιταλικό λιμάνι μεταφέροντας μετανάστες, που βρέθηκε κι άλλο πλεούμενο να παρακούσει…

Κακό προηγούμενο δημιουργήθηκε στην Ιταλία με την παρέμβαση της Ευρώπης στην περίπτωση Ράκετε, και φαίνεται πως βρέθηκαν κι άλλοι που δεν φοβούνται πια τους ιταλικούς νόμους.

Έτσι, αγκυροβόλησε στην Λαμπεντούζα το δεύτερο πλοίο διάσωσης μεταναστών «Alex», που μετέφερε 41 μετανάστες. Μεταξύ των επιβατών βρίσκεται κι ένας Έλληνας διασώστης, o Ιάσων Αποστολόπουλος, που αψηφά την απαγόρευση του Σαλβίνι. «Είμαστε κάτω από τον ήλιο 45 ώρες, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο». 

Αυτή τη φορά το ιστιοφόρο, έπειτα από δύο ημέρες αναμονής στη θάλασσα και «δεδομένων των αφόρητων συνθηκών υγιεινής στο πλοίο», κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως έγραψε νωρίτερα στο Twitter η ιταλική συλλογικότητα της αριστεράς Mediterranea, που έχει ναυλώσει το 18 μέτρων ιστιοφόρο, «έπλεαν προς τη Λαμπεντούζα, το μοναδικό σίγουρο λιμάνι αποβίβασης».

Υπενθυμίζεται πως νομοθετικό διάταγμα που υιοθετήθηκε τον Ιούνιο προβλέπει πρόστιμα μέχρι 50.000 ευρώ σε βάρος του καπετάνιου, του ιδιοκτήτη και του εφοπλιστή ενός σκάφους που εισέρχεται χωρίς άδεια στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

 

Παρ’ όλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν στη Λαμπεντούζα ένα πλοίο γερμανικής ΜΚΟ, το Sea-Watch 3, και συνέλαβαν την πλοίαρχό του, Καρόλα Ράκετε, η οποία είχε ελλιμενιστεί παράνομα, για να αποβιβάσει 40 μετανάστες, που είχε διασώσει στη θάλασσα και οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μέσα στο πλοίο για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Τελικά, Ιταλίδα δικαστής ακύρωσε την περασμένη Τρίτη τη σύλληψη της πλοιάρχου, αλλά σε βάρος της εξακολουθούν να διεξάγονται δύο έρευνες, για αντίσταση σε έναν αξιωματικό και για αρωγή σε παράτυπους μετανάστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This