Πέμπτη 17/6/2021

Ναρκωτικά κάνουν «πάρτι» στους… υπονόμους της Ευρώπης – Αύξηση-ρεκόρ την τελευταία διετία

Ευρεία διάδοση ναρκωτικών, όπως το ecstasy, που παλαιότερα περιορίζονταν σε dance clubs και πάρτι, έφερε στο φως έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα λύματα του αποχετευτικού δικτύου 68 πόλεων σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Οι επιστήμονες του Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέτασαν τα λύματα για ίχνη τεσσάρων ναρκωτικών ουσιών –αμφεταμίνη, κοκαΐνη, ecstasy και μεθαμφεταμίνη– και διαπίστωσαν σημαντική αύξηση και στα τέσσερα σε σχέση με το 2018.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες κατάλοιπων ecstasy εντοπίστηκαν στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ενώ η χρήση κοκαΐνης παραμένει υψηλότερη σε πόλεις της δυτικής και της νότιας Ευρώπης και ιδιαιτέρως στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Ισπανία και τη Βρετανία.

Τα σαββατοκύριακα η μεγαλύτερη κατανάλωση

Η μεθαμφεταμίνη αποδείχθηκε ότι παραμένει ναρκωτικό επιλογής της Τσεχίας, της Σλοβακίας, όμως προσφάτως στον χάρτη μπήκε και η Κύπρος.

Δείτε επίσης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (και) οι ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού

Η μεγαλύτερη κατανάλωση ναρκωτικών αποδείχθηκε ότι συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα, με πάνω από το 75% των πόλεων να παρουσιάζει αυξημένα κατάλοιπα κοκαΐνης και ecstasy μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας.

Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν, σύμφωνα πάντα με το Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας της Ε.Ε., ότι «η χρήση ecstasy δεν περιορίζεται πια στα dance clubs και τα πάρτι, αλλά χρησιμοποιείται από έναν ευρύτερο κύκλο νέων ανθρώπων σε mainstream χώρους νυχτερινής διασκέδασης».

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής