Σάββατο 12/6/2021

Βορειοϊρλανδή μητέρα «σέρνει» στα δικαστήρια τη βρετανική κυβέρνηση, επειδή κρατάει ανοιχτά τα σχολεία!

Έτοιμη να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά, είναι μητέρα από τη Βόρεια Ιρλανδία, η κόρη της οποίας ανήκει στις ευπαθείς ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού!

Αυτό δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι της γυναίκας, η οποία αντιδρά οργισμένα στη διαφορετική προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η Μεγάλη Βρετανία για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εκτιμά ότι είναι πρόωρο να ληφθούν μέτρα όπως η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων και η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Αυτό σημαίνει ότι, σήμερα τα σχολεία ήταν ανοικτά στη Βόρεια Ιρλανδία, την ώρα που η Δημοκρατία της Ιρλανδίας αποφάσισε την Παρασκευή να κλείσει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενώ, χθες Κυριακή, κάλεσε τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Η μητέρα, η κόρη της οποίας πηγαίνει δημοτικό στην κομητεία Αρμά, κοντά στα σύνορα με την Ιρλανδία, ενημέρωσε αργά χθες Κυριακή τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας, καθώς και τους περιφερειακούς υπουργούς Υγείας και Παιδείας, ότι σκοπεύει να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης: Κλείνουν τα πάντα αλλά οι Ολλανδοί τρέχουν να στοκάρουν κάνναβη μετά το «λουκέτο» της χώρας (video)

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμόδιες δημόσιες αρχές απέτυχαν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πελάτισσά μας, και στην πραγματικότητα απέναντι σε όλα τα παιδιά, εξακολουθώντας να απαιτούν την παρουσία τους στα σχολεία υπό συνθήκες οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό SARS-CoV-2», δήλωσε ο Νταρά Μακίν, δικηγόρος της μητέρας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστερήσεις. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές με τρόπο που να αναγνωρίζει τον πραγματικό και άμεσο κίνδυνο», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ