Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Τους followers τους θα μπορούν να αφήσουν ως κληρονομιά, όσοι influencers… αποδημούν εις Κύριον!

Εταιρία υποστηρίζει ότι μπορεί να βοηθήσει τους influencers να κληροδοτήσουν τους λογαριασμούς τους σε φίλους ή συγγενείς… μετά θάνατον!

«Και στο παιδί μου αφήνω τους… 1.000.000 followers που έχω στα social media»! Αυτή τη μορφή μπορεί να έχουν στο μέλλον οι διαθήκες των απανταχού influencers, καθώς βρετανική εταιρία υποστηρίζει ότι μπορεί να τους βοηθήσει να κληροδοτήσουν τους… προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς τους σε φίλους ή συγγενείς, μετά τον θάνατό τους.

Η εταιρεία Bequests, με έδρα τη Βρετανία, έχει λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της, το οποίο ισχυρίζεται ότι επιτρέπει σε όλους όσοι βγάζουν χρήματα από τα social media, να αφήσουν στους οικείους τους, μέσω διαθήκης, τους λογαριασμούς τους. Το πρόγραμμα φέρεται ότι υπολογίζει την αξία που έχει ένας λογαριασμός στο Instagram, με βάση των αριθμό των followers του.

Στα… 0,0035 ευρώ κοστολογείται ο κάθε follower!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εταιρία Bequests, κάθε ακόλουθος κοστολογείται 0,0035 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο λογαριασμός της Κιμ Καρντάσιαν στο Instagram, που έχει σχεδόν 200.000.000 followers, κοστολογείται στα 586.209 ευρώ.

«Όταν μιλάμε για τέτοια ποσά, είναι προφανές ότι αξίζει να προστατευτούν τέτοιου είδους λογαριασμοί στα social media, ώστε, σε περίπτωση θανάτου του ιδιοκτήτη τους, οι κληρονόμοι να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρίας, χωρίς, ωστόσο, να εξηγεί το πώς σκοπεύει να μεταβιβάσει νομικά τον λογαριασμό του Instagram ενός θανόντος σε ένα άλλο πρόσωπο.

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με τους όρους χρήσης της εξαιρετικά δημοφιλούς αυτής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, η ιδιοκτησία ενός λογαριασμού δεν μπορεί να μεταβιβαστεί και, σε περίπτωση θανάτου, ο λογαριασμός παραμένει ενεργός μονάχα «εις μνήμην» του ιδιοκτήτη του. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ