Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Αποκαλύφθηκε το μυστικό όπλο της KGB – Μια ουσία που έριχναν στο κρασί και προκαλούσε αμνησία στους Αμερικανούς πράκτορες

Έρευνα σε βρετανικά αρχεία ανακάλυψε το μυστικό όπλο των πρακτόρων της KGB στον Ψυχρό Πόλεμο. Οι μυστικοί πράκτορες της Σοβιετικής Ένωσης δηλητηρίαζαν με νευροπαραλυτική ουσία, κρασί που προσέφεραν σε Αμερικανούς και Βρετανούς κατασκόπους έτσι ώστε να πάθουν αμνησία και να χάσουν τις αισθήσεις τους, για να κάνουν φύλλο και φτερό τα δωμάτια στα οποία διέμεναν.

Την ανακάλυψη έκανε η δρ. Τζουλιέτ Ντεσπλά, ενώ έκανε έρευνα στα αρχεία του βρετανικού National Archives. Όπως είπε στην «Daily Mail», έψαχνε για κάτι εντελώς άσχετο, όταν έπεσε πάνω σε έναν φάκελο με τίτλο «Περιστατικό στο Κισινάου που αφορά Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο». Ανοίγοντάς τον ανακάλυψε τι συνέβη το 1967 στον Βρετανό ταξίαρχο Τόνι Χάρπερ και τον Αμερικανό συνταγματάρχη Μπιλ Σπαχρ, όταν επισκέφτηκαν ως διπλωμάτες την κομμουνιστική Μολδαβία, ύστερα από επίσκεψή τους στη Σοβιετική Ένωση.

Στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας αποδέχτηκαν πρόσκληση να μεταβούν σε τοπικό αμπελώνα όπου δοκίμασαν διάφορες γεύσεις κρασιού σέρι. Λίγο πριν αποχωρήσουν, τους προσέφεραν ένα τελευταίο, ξεχωριστό όπως τους είπαν κρασί.

Δείτε επίσης: «Κραχ μεγαλύτερο του 1929» προβλέπει για τις ΗΠΑ ο διάσημος οικονομολόγος Ρουμπινί!

Ενώ επέστρεφαν στο ξενοδοχείο, άρχισαν να νιώθουν περίεργα και όταν μπήκαν στο δωμάτιό τους έχασαν τις αισθήσεις τους. Συνήλθαν έχοντας από πάνω τους πράκτορες της KGB, οι οποίοι έψαχναν τις τσέπες τους.

Τι είχε συμβεί; Οι Σοβιετικοί πράκτορες είχαν εισβάλει στο δωμάτιο, ψάχνοντας για έγγραφα τα οποία φωτογράφιζαν. Θέλησαν να ψάξουν και τους δύο πράκτορες, όμως ο σωματικός έλεγχος στον οποίο τους υπέβαλαν ήταν τόσο βίαιος που οι δύο άντρες ανέκτησαν τις αισθήσεις τους, ανακαλύπτοντας την παγίδα στην οποία είχαν πέσει.
Όταν επέστρεψαν στη Μόσχα, εξετάσεις στην εκεί βρετανική πρεσβεία έδειξαν ότι είχαν δηλητηριαστεί με νευροπαραλυτικό παράγοντα, που είχε τοποθετηθεί σε κρασί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ