Η ζωή του «πρύτανη των εξορκιστών» Γκάμπριελ Άμορθ έγινε βιβλίο

Must Read

Πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κερδίζοντας βραβείο ανδρείας, υπήρξε ο δικηγόρος του πιο «σατανικού» πολιτικού της σύγχρονης Ιστορίας της Ιταλίας, αγαπημένη ταινία του ήταν ο «Εξορκιστής» και πολέμησε τον διάβολο πάνω από 60.000 φορές. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εξορκιστής του κόσμου, ο πατήρ Γκάμπριελ Άμορθ, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις σελίδες βιβλίου, το οποίο έγραψε στενός συνεργάτης του.

Ο καθολικός ιερέας Μαρτσέλο Σταντσιόνε, που ήταν στο πλευρό του Άμορθ σε δεκάδες εξορκισμούς, στο «Ο διάβολος με φοβάται» αναφέρει ότι πριν γίνει ιερέας, ο Άμορθ πολέμησε τις στρατιές του Αδόλφου Χίτλερ και βραβεύτηκε για το θάρρος του. Αμέσως μετά υπήρξε δικηγόρος του νεαρού τότε πολιτικού Τζούλιο Αντρεότι και μετέπειτα τρεις φορές πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο οποίος πολύ αργότερα κατηγορήθηκε -μεταξύ άλλων- για σχέσεις με τη μαφία και ως εγκέφαλος δολοφονίας δημοσιογράφου.

Ο Άμορθ άλλαξε τη ζωή του δύο φορές: το 1961, όταν έγινε ιερέας, και το 1986, όταν έγινε δόκιμος εξορκιστής. Διεξήγαγε εκατοντάδες εξορκισμούς και ήταν τόσο αποτελεσματικός που οι άνθρωποι ταξίδευαν από το εξωτερικό για να υποβάλει ο Άμορθ σε εξορκισμό κάποιον συγγενή τους στο μικρό δωμάτιο που διατηρούσε, μακριά από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, ώστε να μην τρομάζουν τον κόσμο οι κραυγές των δαιμονισμένων.

Αντιμετώπισε το διάβολο 60.000 φορές

Ο Άμορθ, που μέχρι τον θάνατό του, το 2016, ήταν γνωστός ως «ο πρύτανης των εξορκιστών», καθώς ίδρυσε την επίσημη σχολή του Βατικανού για την εκπαίδευση νέων εξορκιστών, ήρθε αντιμέτωπος με τον διάβολο τουλάχιστον 60.000 φορές, σύμφωνα με το βιβλίο. Το 1997, μάλιστα, έβγαλε τον ίδιο τον Εωσφόρο μέσα από το σώμα πιστού.

«Ξέρεις γιατί το βάζει στα πόδια ο διάβολος όταν με βλέπει;» ρωτούσε τον Σταντσιόνε ο Άμορθ. «Γιατί είμαι πιο άσχημος από αυτόν» απαντούσε ο εξορκιστής. Μια φορά ένας δαίμονας τον κατηγόρησε ότι είναι αμαρτωλός, αποκαλώντας τον «κοιλιόδουλο». «Και εσένα τι σε νοιάζει;» του απάντησε ο Άμορθ συνεχίζοντας τον εξορκισμό. Λάτρευε την ταινία «Ο εξορκιστής», διότι θεωρούσε ότι ήταν πολύ ακριβής.

βιβλίο εξορκιστής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This