Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στο στράτευμα ο Ερντογάν

Must Read

Εντολή για τη σύλληψη άλλων 176 εν ενεργεία στρατιωτικών, που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν, έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάμεσα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν σύλληψη είναι ένας συνταγματάρχης, δύο αντισυνταγματάρχες, πέντε ταγματάρχες, επτά λοχαγοί και 100 υπολοχαγοί σε μια επιχείρηση που περιλαμβάνει αξιωματικούς από το πεζικό, την αεροπορία και το ναυτικό, καθώς όλοι τους θεωρούνται πως έχουν σχέση με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο σουλτάνος κατηγορεί ως εγκέφαλο για το αποτυχημένο πραξικόπημα πριν από τρία χρόνια.

Στη διάρκεια των τριών ετών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και περιμένουν την δίκη τους και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ασκήσει κριτική εναντίον της εκστρατείας καταστολής λέγοντας ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα το πραξικόπημα για να καταστείλει τους αντιφρονούντες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των απειλών ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This