Η επιδημία του κορωνοϊού έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων μας και έχει αλλάξει άρδην τη ζωή μας. Επομένως, οι «παράξενες» στιγμές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια κατάσταση.
• Ένα ανοιχτό μικρόφωνο στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου στον Λευκό Οίκο έδωσε τροφή για τη δημιουργία νέας θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ήδη εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Αυτό διότι ο φωτογράφος της «New York Times» Νταγκ Μιλς ακούστηκε να λέει, αστειευόμενος, στον ρεπόρτερ του «Fox News» Τζον Ρόμπερτς ότι όλοι στο δωμάτιο είναι εμβολιασμένοι.
• Τον αναπνευστήρα που κρατούσε στη ζωή τον μεγαλύτερο σύγχρονο επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, δώρισε η οικογένειά του στο νοσοκομείο Royal Papworth του Κέιμπριτζ. Όπως εξήγησε η κόρη του αστροφυσικού -που πέθανε το 2018 από τη νόσο του κινητικού νευρώνα-, Λούσι, το συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε βοηθήσει τον πατέρα της σε ορισμένες πολύ δύσκολες περιόδους.
• Τουλίπα για τουλίπα δεν άφησαν στο πάρκο «Sakura Furusato Hiroba» οι αξιωματούχοι της Σακούρα στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. Έκοψαν τις 100.000 τουλίπες που δημιουργούσαν το φημισμένο πέπλο λουλουδιών που κάλυπτε το πάρκο, ακυρώνοντας παράλληλα το ετήσιο φεστιβάλ τουλίπας, για να αποθαρρύνουν τη συγκέντρωση επισκεπτών.
• Προηγμένης τεχνολογίας drones, που είναι ικανά να μετρούν από ύψος 58 μέτρων τη θερμοκρασία των πολιτών και να ανιχνεύουν φτέρνισμα ή βήχα, δοκιμάζουν αστυνομικοί στο Γέστπορτ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Επιπρόσθετα μετρούν τους χτύπους της καρδιάς αλλά και τον ρυθμό με τον οποίον αναπνέει κάποιος, με στόχο να εντοπίσουν πιθανούς ασθενείς από τον Covid-19.
• «Δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε έναν άνθρωπο; Αγκαλιάστε ένα δέντρο». Αυτό συστήνει η Ισλανδική Δασική Υπηρεσία στους πολίτες της χώρας που νιώθουν μοναξιά διότι είναι απομονωμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας του κορωνοϊού. Τους παροτρύνει να επισκεφτούν τα δάση για να αγκαλιάσουν ένα δέντρο και να απολαύσουν όλα τα οφέλη που προσφέρει η επαφή.
• Τι κι αν αναβλήθηκε ο φετινός Μαραθώνιος της Βοστόνης, ο Στίβεν Ινγκλαντ, που έχει λάβει μέρος συνολικά σε 90 Μαραθώνιους, δεν το έβαλε κάτω. Στις 20 Απριλίου, όταν θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί ο Μαραθώνιος της Βοστόνης, εκείνος έτρεξε την ίδια απόσταση στην ταράτσα του κτιρίου όπου κατοικεί στην Νέα Υόρκη, κάνοντας 1.908 γύρους.
• Πάμφθηνο αναπνευστήρα δημιουργεί με ανταλλακτικά παλιών αυτοκινήτων ερευνητική ομάδα ρομποτικής στο Αφγανιστάν, που αποτελείται αποκλειστικά από κορίτσια. Η Σομάγια Φαρόκι και τέσσερις άλλες έφηβες 14 έως 17 ετών δοκιμάζουν ήδη δύο διαφορετικά πρωτότυπα που ανέπτυξαν στο αυτοσχέδιο εργαστήριό τους στη Χεράτ. «Αν σώσουμε έστω και μια ζωή με τη συσκευή μας, θα νιώσουμε περήφανες» τόνισε η Σομάγια.