Πέμπτη 17/6/2021

Σε καραντίνα ολόκληρη ουκρανική πόλη εξαιτίας ενός… μοναστηριού

Υψηλού επιδημιολογικού φορτίου χαρακτηρίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα ορθόδοξα μοναστήρια της Ανατολικής Ευρώπης, στο οποίο οι ουκρανικές Αρχές απαγόρευσαν το προσκύνημα, ενώ έθεσαν σε καραντίνα και την πόλη στην οποία βρίσκεται.

Δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και ιερέων, έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό και μερικοί πέθαναν στην πόλη Ποτσαΐβ, όπου βρίσκεται εδώ και 500 χρόνια το μοναστήρι Λαύρα του Ποτσαΐβ, ένα από τα πιο δημοφιλή προσκυνήματα για τους ορθόδοξους χριστιανούς όλης της περιοχής. Ήδη έχει σφραγιστεί ακόμα ένα μοναστήρι, του Κίιβ Πετσέρσκ, όπου κόλλησαν τον ιό περίπου 150 άνθρωποι.

Οι μοναστηριακές Αρχές έχουν αρνηθεί ότι υπάρχει επιδημιολογικό ξέσπασμα στο μοναστήρι Λαύρα του Ποτσαΐβ από τα τέλη Μαρτίου, οπότε ο πρόεδρος της Μολδαβίας Ίγκορ Ντοντόν είχε ανακοινώσει ότι πιστοί που το επισκέφτηκαν κόλλησαν τον κορωνοϊό.

Επίσης, δεν δόθηκε πρόσβαση στις ουκρανικές Αρχές να πραγματοποιήσουν τεστ, αλλά όσο περνούσε ο καιρός οι πληροφορίες για μοναχούς που νόσησαν και πέθαναν διαδέχονταν η μία την άλλη. Η άρνηση των μοναστηριακών Αρχών σταμάτησε όταν την περασμένη εβδομάδα τέσσερις ιερείς που ζουν στην πόλη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Η απαγόρευση εισόδου επιβλήθηκε τελικά όταν, παρά τις οδηγίες, πολλοί πιστοί έσπευσαν να επισκεφτούν το μοναστήρι για το Πάσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ