Σάββατο 19/6/2021

Η χορωδία του «Κόκκινου» Στρατού τραγούδησε Θεοδωράκη (video)

Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης σε όλους τους Έλληνες εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έστειλε το ρωσικό Μουσικό Σύνολο Αλεξάντροφ, τραγουδώντας εμβληματικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου. Η φημισμένη μπάντα, που είναι η επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και έγινε γνωστή σαν Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, μετά την ίδρυση της το 1928, ερμήνευσε στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι».

Οι Ρώσοι τραγουδιστές δεν πτοήθηκαν από την απομόνωση στην οποία έχουν τεθεί εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Από τα σπίτια τους ερμήνευσαν με άψογο τρόπο το ελληνικό τραγούδι, συνθέτοντας τις ερμηνείες τους σε ένα μοναδικό βίντεο το οποίο προβάλλει τις ομορφιές αλλά και τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας.

Στόχος τους είναι να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων και να δώσουν δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Μάλιστα, όταν ολοκληρώνεται το τραγούδι, ο κεντρικός τραγουδιστής της χορωδίας σπεύδει να κάνει μια βαθιά υπόκλιση προς τον ελληνικό λαό και, αφού βάλει το χέρι του στο ύψος της καρδιάς, του στέλνει τα φιλιά του.

Το βίντεο της Alexandrov Ensemble, που το 2017 έδωσε δύο συναυλίες, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται με φόντο αεροφωτογραφία της Ακρόπολης και γραμμένο στα ελληνικά μήνυμα αλληλεγγύης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ