Σάββατο 19/6/2021

Η ΕΚΤ ψάχνει τρόπους να εκδώσει «ψηφιακό ευρώ» για την προστασία από τον covid-19

Στη μετά κορωνοϊού εποχή αλλάζουν όλα. Και οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν, καταπώς φαίνεται, και τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Όπως μετέδιδαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ΕΚΤ διερευνά νέους τρόπους για την έκδοση ενός ψηφιακού ευρώ, όπως χαρακτηρίζεται, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους ενδιάμεσους ή ακόμα και απευθείας από τους καταναλωτές για τις συναλλαγές.

Την ώρα, όμως, που η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης αναζητά νέους τρόπους οικονομικής… διεπαφής, ανώτερο στέλεχός της δήλωνε πως η χρήση των χαρτονομισμάτων του ευρώ (με γυμνό χέρι) δεν θέτει μεγάλους κινδύνους λοίμωξης από τον κορωνοϊό σε σύγκριση με άλλες επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή.

Η ΕΚΤ διενήργησε έρευνες με αρκετά ευρωπαϊκά εργαστήρια, από τις οποίες προκύπτει ότι οι κορωνοϊοί μπορούν να επιβιώσουν σε μια επιφάνεια από ανοξείδωτο χάλυβα -για παράδειγμα στο πόμολο μιας πόρτας- δεκαπλάσιες έως και εκατονταπλάσιες φορές απ’ ό,τι στα χαρτονομίσματα από βαμβακερές ίνες. Αυτό έγραφε τουλάχιστον το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Φάμπιο Πανέτα σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη γαλλική «Les Echos», όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ