Η οπτική ίνα αρχίζει να «αγκαλιάζει» όλη την Ευρώπη – Πάνω από τα μισά νοικοκυριά έχουν ευρυζωνική σύνδεση

Must Read

Συνδέσεις οπτικής ίνας έχουν, πλέον, περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στην Ευρώπη, με τον συνολικό αριθμό σε 39 χώρες να φτάνει τα 172 εκ. το Σεπτέμβριο του 2019, σε σύγκριση με 160 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας αύξηση κατά 15%.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα πετυχαίνει αξιοσημείωτη πρόοδο, καθώς οι ευρυζωνικές συνδέσεις αυξήθηκαν το διάστημα Σεπτεμβρίου 2018-Σεπτεμβρίου 2019 κατά 285%. Πάντως, πρωταθλήτρια χώρα, όσον αφορά τα ποσοστά διείσδυσης του FTTH/B είναι η Ισλανδία, που βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ 39 χωρών με 65,9%.

Συνολικά, τον Σεπτέμβριο του 2019, η κάλυψη και των δύο δικτύων, FTTH και FTTB, ήταν σχεδόν 49,9% στην EU39, ενώ στην EU28 έφτασε το 39,4%, σε σύγκριση με 46,4% και 36,4% αντίστοιχα το 2018. Οι ρυθμοί είναι σαφέστατα ανοδικοί, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2015 η κάλυψη ήταν 39,8% στην ΕΕ39 και 27,2% στην ΕΕ28.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του IDATE, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτο αριθμό νοικοκυριών, που έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω οπτικής ίνας. Συγκεκριμένα, το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019, η Γαλλία πρόσθεσε 3,5 εκατ. συνδέσεις οπτικής ίνας, η Ιταλία 1,9 εκατ. και η Ισπανία 1,5 εκατ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This