Σάββατο 12/6/2021

Οι επιχειρηματίες που τα… κονόμησαν εν μέσω κορωνοϊού – Ποια είναι η «χρυσή» τετράδα

Κερδισμένοι κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια βγήκαν οι «κολοσσοί» της τεχνολογίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, εκμεταλλευόμενοι την καραντίνα στην οποία μπήκε ο μισός πλανήτης εξαιτίας του κορωνοϊού.

  • Τζεφ Μπέζος – Amazon

Συγκεκριμένα, η Amazon είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της, καθώς ο ιδιοκτήτης της Τζεφ Μπέζος πρόσθεσε δισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική του περιουσία. Ο 56χρονος Μπέζος, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, πλέον διαθέτι περιουσία άνω των 140 δις δολαρίων, από 116 δις στις αρχές του χρόνου.

  • Ριντ Χάστινγκς – Νetflix

Εξίσου καλά τα πάει και το Netflix, καθώς απέκτησε σχεδόν 16 εκατ. νέους συνδρομητές κατά τη διάρκεια της καραντίνας, κατέγραψε αύξηση άνω του 30% (!) από τις αρχές του χρόνου κι η περιουσία του ιδρυτή του, Ριντ Χάστινγκς, εκτοξεύτηκε από τα 4,24 δισ. δολάρια στα 5,20.

  • Ερικ Γιουάν – Zoom

Επίσης, θραύση λόγω της πανδημίας κάνει και η πλατφόρμα Ζoom, που επιτρέπει τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων. Ο επικεφαλής της, ο Κινεζο-Αμερικανός επιχειρηματίας Έρικ Γιουάν είδε τις μετοχές της εταιρίας να εκτοξεύονται φέτος πάνω από 118%!

  • Πιερ Αντουράν – Andurand Commodities Fund

Από την πλευρά του ο Πιέρ Αντουράν, εκ των κορυφαίων διαχειριστών hedge funds, συνδεόμενων με το πετρέλαιο, που έχει την έδρα της οικονομικής του αυτοκρατορίας στο Λονδίνο. Το κύριο fund του 43χρονου Γάλλου, το, είδε τα κέρδη του κύριου fund του, Anduran Commodities Fund, να εκτοξεύονται τον περασμένο μήνα κατά 63% καθώς πόνταρε στην πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ένα δεύτερο fund του σημείωση άνοδο 153% τον Μάρτιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ