Η Μέρκελ «μάζεψε» την ντιρεκτίβα! Υφυπουργός μιλάει για διακοπές στα ελληνικά νησιά και η Bild μας θεωρεί «ελπίδα»

Must Read

Ανησυχία προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες η δήλωση της Ανγκελα Μέρκελ προς τους Γερμανούς να «ξεχάσουν τις διακοπές εκτός Γερμανίας».

Αυτή η προτροπή-εντολή της καγκελαρίου προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες Γερμανούς οι οποίοι έχουν συνδυάσει σε ένα μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι με διακοπές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου.

Έτσι η ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης αποφάσισε να… στρογγυλέψει τις γωνίες και επιστράτευσε υφυπουργό Οικονομίας και εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπάραϊς να δώσει συνέντευξη στην «Tagesspiegel».

Σε αυτήν ο υφυπουργός άνοιξε «παραθυράκι» στους γερμανούς λέγοντας ότι «αν η εξέλιξη της πανδημίας σε κάποιες χώρες όπου οι αριθμοί κρουσμάτων εξελίσσονται θετικά θα μπορούν γίνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία και σε ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες, τονίζοντας ότι αυτό το θέμα συζητείται ήδη με άλλες κυβερνήσεις».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε στην Αυστρία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Πολωνία και την Ολλανδία, όπου μπορεί κανείς, όπως είπε, να φθάσει οδικώς από την Γερμανία αλλά και τις Βαλεαρίδες ή τα ελληνικά νησιά.

«Αν δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου νέα κρούσματα και η ιατρική φροντίδα λειτουργεί, θα μπορούσε κανείς σκεφτεί και για καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά» τόνισε ο κ. Μπάραϊς. Απέκλεισε, ωστόσο, για φέτος τα «μακρινά ταξίδια», λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία.

Οι πέντε άξονες για τον τουρισμό

Χτες, Τρίτη, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε τους πέντε άξονες για την επόμενη μέρα του τουρισμού:

1) Υγειονομικός άξονας: Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζονται πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, τις μαρίνες, τα αεροπλάνα, το yachting κτλ. Στις 8 Μαΐου οι ομάδες εργασίας του υπουργείου Τουρισμού που επεξεργάζονται τα πρωτόκολλα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα είναι έτοιμες να ανακοινώσουν τα πρωτόκολλα, που θα τεθούν σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

2)  Οικονομικός άξονας: Προετοιμάζονται κοστολογημένες προτάσεις σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

3)  Διπλωματικό άξονας: «Ο ελληνικός τουρισμός θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τουρίστες. Αν όμως η γερμανική κυβέρνηση, η ρωσική, η ισραηλινή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από τη χώρα μας, τότε δε θα έρθει κανένας τουρίστας. Κανείς δε θα έρθει για λίγες μέρες για να κάτσει μετά για δύο εβδομάδες στο σπίτι του. Χρειάζονται διπλωματικές κινήσεις. Ήδη ομάδες εργασίας δουλεύουν με συγκεκριμένες χώρες για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σύνορά μας το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε ο υπουργός.

4) Προβολή της χώρας: Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμη μία νέα καμπάνια, η οποία για πρώτη φορά θα μπορέσει να είναι μια εθνική καμπάνια, μακριά από παραφωνίες, από ερασιτεχνισμούς.

5) Επαφές με τους tour operators και με τα διεθνή μέσα: Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης,  ο διευθύνων σύμβουλος της TUI μιλώντας στο Dier Spiegel δήλωσε ότι «εμείς θέλουμε να δουλέψουμε με χώρες, οι οποίες κάνουν κάτι για να ξαναφέρουν  τουρίστες πίσω και για να ενεργοποιήσουν τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος».

Bild: Η Ελλάδα δίνει ελπίδα

Σε δημοσίευμά της, η Bild παρουσίασε το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό.

«Mεγάλη ανησυχία για τις καλοκαιρινές διακοπές!«, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild δίνοντας ταυτόχρονα και τη λύση. Αν και το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά, φέτος τα σχέδια των διακοπών συνεχίζουν να εκκρεμούν καθώς με την πανδημία του κορωνοϊού, εκατομμύρια πολίτες δεν ξέρουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid- 19». 

«Οι Γερμανοί δεν πρέπει όμως να συνεχίσουν να ανησυχούν για τις διακοπές τους καθώς μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα, μία χώρα τους δίνει ελπίδα! Η Ελλάδα» έγραψε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Bild».

Τέλος και η Telegraph θεωρεί την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα και μάλιστα χωρίς ανταγωνισμό που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μόλις χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ενώ το Euronews, μέσα και από συνεντεύξεις δείχνει τους τρόπους με τους οποίους η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This