Τρίτη 22/6/2021

Αξιωματούχος ιδιωτικού σχολείου για την ελίτ στην Αυστραλία κατηγορείται ότι ανάρτησε βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Σεξουαλικό σκάνδαλο συνταράσσει το ιδιωτικό σχολείο της οικονομικής και πολιτικής ελίτ της Αυστραλίας, καθώς κορυφαίος αξιωματούχος του κατηγορείται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Μάλιστα, έπειτα από έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι του βρέθηκε και άλλο παιδοπορνογραφικό υλικό στο κινητό και τον υπολογιστή του.

Ο 56χρονος Κρεγκ Άντριου Ντόνοβαν, που κατείχε τη θέση του γραμματέα στο διοικητικό συμβούλιο του Perth Modern School, κινδυνεύει ακόμα και με 15 χρόνια φυλάκιση, σε περίπτωση που καταδικαστεί για τις κατηγορίες για σεξ με παιδιά.


Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα εναντίον του όταν ανακάλυψε ότι είχε μοιραστεί με άλλους «απεχθή» βίντεο που είχε αναρτήσει σε διαδικτυακό λογαριασμό αποθήκευσης δεδομένων.

Τα βίντεο, που ανακτήθηκαν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και το κινητό του, χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικό υλικό για να του απαγγελθούν την Τετάρτη οι κατηγορίες, χωρίς να διευκρινίζεται αν τα παιδιά που εμφανίζονται σε αυτά είναι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου.

Ο 56χρονος, το όνομα του οποίου έχει αφαιρεθεί από τη λίστα του προσωπικού στην ιστοσελίδα του σχολείου, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, μεταξύ των οποίων να μην πλησιάσει παιδιά κάτω των 16 ετών, ούτε στο αεροδρόμιο του Περθ σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου και να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ