26-5-2020

Νέο όπλο κατά του κορωνοϊού στη «φαρέτρα» Ελβετών επιστημόνων!

Σε ακόμα μία σημαντική ανακάλυψη προχώρησε πολυεθνική ερευνητική ομάδα, απομονώνοντας ακόμα ένα εξουδετερωτικό αντίσωμα που μπορεί να αξιοποιηθεί στη μάχη κατά του Covid-19.

Οι επιστήμονες από την Ελβετία, το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ και τις ΗΠΑ εντόπισαν το αντίσωμα που είχε απομονωθεί παλαιότερα από έναν ασθενή, ο οποίος ανάρρωσε πριν από χρόνια από το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και διαπίστωσαν πως μπλοκάρει αποτελεσματικά τη μολυσματικότητα του νέου κορωνοϊού SARS CoV-2.

Ισχυρή εξουδετερωτική δράση κατά του νέου ιού

Οπως αναφέρει το περιοδικό «Nature», το αντίσωμα S309 έχει ισχυρή εξουδετερωτική δράση κατά του νέου ιού (τα αντισώματα παράγονται από το ανοσοποιητικό μας σύστημα ως απάντηση σε ξένους εισβολείς), καθώς προσδένεται ακριβώς στην «ακίδα» του. Το S309 μπορεί να δράσει επίσης σε συνδυασμό με ένα άλλο, λιγότερο ισχυρό αντίσωμα, το οποίο στοχεύει σε ένα διαφορετικό σημείο της προεξέχουσας πρωτεΐνης του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Ντέιβιντ Βίσλερ του πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σιάτλ δήλωσε αισιόδοξος, καθώς η συνέργεια των δύο αντισωμάτων μπορεί να βελτιώσει τις δυνατότητες εξουδετέρωσης του ιού και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ανθεκτικών μεταλλάξεών του. Επιπλέον, η αποκωδικοποίηση των αντισωμάτων θα συμβάλει σημαντικά, όπως εκτιμούν οι ερευνητές, στην ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW