Ανασχηματισμός: Τρία κέντρα στο Μαξίμου μοιράζουν καρέκλες!

Τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός;

Must Read

Το ότι επίκειται ανασχηματισμός ευρείας κλίμακας, είναι γνωστό και μάλιστα διαρρέεται από επίσημα χείλη. Η σκοπιμότητα του μάλιστα είναι η αποκατάσταση των σχέσεων κυβέρνησης και κόμματος με αξιοποίηση εκλεγμένων βουλευτών που έχουν μεγάλη επιρροή στο εκλογικό σώμα των περιφερειών τους.

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Εάν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, αυτή η κίνηση είναι μονόδρομος. Διότι τα προβεβλημένα στελέχη του περιβόητου επιτελικού κράτους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, εξακολουθούν να μην έχουν καμιά απήχηση στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Αυτό όμως που προξενεί μεγάλη απορία είναι το γεγονός πως δύο διαφορετικά κέντρα στο μέγαρο Μαξίμου – κάποιοι κάνουν λόγο για τρία – έχουν επιδοθεί σε μπαράζ συνεννοήσεων με βουλευτές, διαβεβαιώνοντας τους ότι βρίσκονται στα πλάνα του πρωθυπουργού για τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Αυτό δεν θα ήταν τόσο περίεργο, εάν οι αποδέκτες των προσεγγίσεων αυτών ήταν τα ίδια πρόσωπα και η αναφορά γινόταν για τα ίδια χαρτοφυλάκια. Με απλά λόγια, εάν τα διάφορα κέντρα του μεγάρου Μαξίμου προσέγγιζαν τους ίδιους βουλευτές και τους έταζαν τα ίδια υπουργεία, θα είχε κάποια λογική.

Όταν όμως διαφορετικά κέντρα που έχουν επιβεβαιωμένη σχέση με τον κεντρικό πυρήνα της εξουσίας, προσεγγίζουν διαφορετικούς βουλευτές και τους τάζουν διαφορετικά υπουργεία κάθε φορά, τότε η όλη υπόθεση παραπέμπει σε προσωπικά παιχνίδια και όχι σε επίσημες πρωθυπουργικές προθέσεις.

Δηλαδή κάποιοι παίζουν προσωπικά παιχνίδια προσπαθώντας να δημιουργήσουν εσωκομματικούς στρατούς, πιθανότατα επειδή το επικρατείας δεν θα τους συμπεριλάβει και πρέπει να δουν τι θα κάνουν εάν ριχτούν στη μάχη του σταυρού.

Ενδιαφέρουν και συνάμα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχει μία σχετική απροθυμία από μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα προτιμούσαν άλλο υπουργείο σε περίπτωση αξιοποίησης τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This