Νέο «καπέλωμα» της κας Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Πραγματικό «σομπρέρο»!

Must Read

 

Η περίπτωση της απονομής της τιμητικής Ελληνικής Ιθαγένειας σε μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο και η υποδοχή τους, όπως έγινε καθυστερημένα, στο Προεδρικό Μέγαρο από την ΠτΔ κα Σακελλαροπούλου είναι ένα ακόμη «καπέλωμα» γι’ αυτήν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλη μια επιβεβαίωση της εξήγησης του γιατί την πρότεινε για ΠτΔ και όχι τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η τιμητική ιθαγένεια δίνεται με προεδρικό διάταγμα, που υπογράφουν μόνο ο Υπουργός Εσωτερικών και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Ο πρωθυπουργός δεν μετέχει καθόλου!!

Τι δουλειά είχε λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεχθεί «πρώτος», χθες, την οικογένεια Αντετοκούνμπο και να την συγχαρεί και μετά να πάνε στην κα Σακελλαροπούλου;  Τι άλλο από το “who is the boss”, δηλαδή ό,τι και να κάνει η κα Σακελλαροπούλου είναι «κατ’εντολήν» του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Κανονική «υφυπουργός προεδρίας», όπως έχουμε ξαναγράψει.

Αυτά πραγματικά δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν. Δεν υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση τέτοιου βαθμού απαξίωσης του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας από συστάσεως του.

Για του λόγου το ασφαλές, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε πολιτογραφημένους τιμητικά – όπως τους Αιγύπτιους Ψαράδες που ήταν συγκλονιστικοί για την βοήθειά τους στην τραγωδία στο Μάτι βοηθώντας τα θύματα της πυρκαγιάς – το έκανε πρώτος και ουδέποτε διανοήθηκε να επιτρέψει στον Τσίπρα συμπεριφορές ανάλογες του Μητσοτάκη.

Αλλά και στην περίπτωση του Τομ Χανκς, που πήρε την τιμητική ιθαγένεια από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είδε στην Αντίπαρο μόνο αφού στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ήταν πλέον η «βολική» κα Σακελλαροπούλου!

Αυτό το οδυνηρό το νέο «καπέλωμα» της Προέδρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξηγεί και την κατάρρευση του θεσμού στα μάτια των πολιτών, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Εκεί όμως που φαίνεται η επίδραση του «σομπρέρο» Μητσοτάκη στην πρόεδρο, είναι ότι στις δημοσκοπήσεις δεν τολμούν πλέον να μετρήσουν την δημοφιλία της κυρίας Σακελλαροπούλου ως πρόσωπο παρά μετρούν μόνον τον «θεσμό»! Διότι τα ποσοστά για το προσωπο είναι πραγματικά εξωφρενικά και αν κοινοποιηθούν, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κ. Σακελλαροπούλου είναι να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This