Σκληρή απάντηση για την συγκέντρωση του Άρη Πορτοσάλτε στη Λάρισα

«Μουμτζής, Πορτοσάλτε και 20,000 άτομα»

Must Read

Στο πλαίσιο του δημόσιου λόγου, βρίσκονται και οι στιγμές ταπείνωσης. Μία τέτοια στιγμή ήταν για μένα η απάντηση από την κορυφαία στήλη της εφημερίδας «Δημοκρατία», το περιβόητο Ηρεμολόγιο, αναφορικά με τα σχόλια για τη… λειψανδρία στην παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Πορτοσάλτε.

Είναι γεγονός ότι ο Άρης Πορτοσάλτε εμφανίστηκε συγκινημένος από την κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου του στη Λάρισα, παρότι το συγκεκριμένο πλήθος θα μπορούσε να συγκεντρωθεί και σε δύο ταξί, όπου θα πήγαιναν και μία υπέροχη βόλτα.

Η παρέμβαση όμως του «Ηρεμολογίου» στην όλη υπόθεση, ήταν καταλυτική. Άκρως ταπεινωτική και μάθημα για την αλαζονεία κάθε συντάκτη και σχολιαστή που εκ του ασφαλούς ασκεί κριτική σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής, όπως ο Άρης Πορτοσάλτε.

Το Ηρεμολόγιο επικαλείται τη φράση του Ηρακλείτου, «εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι», που σημαίνει:«Για μένα ο ένας άνθρωπος ισοδυναμεί με 10.000, εάν είναι άριστος».

Ναι λοιπόν. Άρης Πορτοσάλτε και Σάκης Μουμτζής, είναι αναμφισβήτητα «άριστοι», σύμφωνα με τα κριτήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι δύο τους λοιπόν κατά τη ρήση του Ηρακλείτου, ισοδυναμούν με 20,000 απλούς θνητούς, δηλαδή 50 θέατρα Λαρίσης, κατάμεστα.

Ευτυχώς που τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους με την παρέμβαση του Ηρακλείτου, διότι είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ο Άρης Πορτοσάλτε είχε δει την συγκέντρωση για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη στην Φλώρινα και την είχε οικειοποιηθεί, γεγονός που θα ήταν άκρως ανησυχητικό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This