Αξέχαστες στιγμές της Μενεγάκη: «Ποιος είναι ο λούτσος;» Απίθανα σαρδάμ και ξεκαρδιστικές απορίες

Must Read

Επειτα από σχεδόν 30 χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε την Πέμπτη 21 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής της, την απόφασή της ν’ αποχωρήσει τόσο από τον Alpha όσο και από τη μικρή οθόνη μέχρι νεωτέρας.

«Από πέρυσι έχω πάρει μία πολύ σοβαρή απόφαση, αυτή η χρονιά μου στον Alpha να είναι η τελευταία. Δεν θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν, γιατί είναι μια ευκαιρία και για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα όταν ήμουν πολύ μικρότερη σε ηλικία. Αυτό που ξέρω είναι ότι η επόμενη σεζόν θέλω να με βρει ελεύθερη, θέλω να με βρει να δοκιμάζομαι σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Και κάποια στιγμή, θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε…» είπε μεταξύ άλλων στον αέρα της εκπομπής της.

«Λέω ένα αντίο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν λέω ένα αντίο κλείνοντας μια πόρτα. Σταματώ αυτή τη στιγμή, αλλάζω τρόπο ζωής και εις το επανιδείν. Τα νέα μου θα σας τα πω αφού αρχίσει να αλλάζει η ζωή μου και αυτό θα γίνει από το καλοκαίρι που δεν θα σκέφτομαι δουλειά…» τόνισε αργότερα σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η λαμπερή παρουσιάστρια, η οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν έλειψε ποτέ από το πόστο της και δεν έκρυψε τίποτα από τους τηλεθεατές. Τους έρωτες, τους γάμους, τις εγκυμοσύνες, τους χωρισμούς, τις καλές και τις κακές στιγμές της, τον εκνευρισμό ή τη χαρά της. Ακόμα και στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της με τον Γιάννη Λάτσιο, τον Φλεβάρη του 2010, βγήκε στον αέρα μαυροντυμένη, σχεδόν αμακιγιάριστη και είπε: «Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους. Είναι ένας νέος μήνας… Και βλέπετε τώρα πώς είναι η στιγμή. Είναι η πρώτη εβδομάδα του μήνα που στολιζόμαστε, βάζουμε τα αποκριάτικα και μπαίνουμε στον μήνα του γλεντιού. Τώρα θα μου πεις άμα δεν έχεις κέφι ό,τι και να στολίσεις φτιάχνει; Γι’ αυτό είμαστε και εμείς εδώ και εσείς».

Ενώ κλείνοντας είχε τονίσει: «Ευχαριστώ όσους έστειλαν ένα e-mail για να εκφράσουν αυτά που ‘θέλαν να εκφράσουν. Σας έχω διαβάσει όλους. Το ξέρω ποιοι είστε. Ξέρω πώς νιώθετε, ξέρετε πώς νιώθω, δεν θα πούμε κάτι παραπάνω από αυτό». Πάντα με αυθορμητισμό, η «βασίλισσα» της ελληνικής tv έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της και πολλές αξέχαστες ατάκες της παρακαταθήκη.

Το μουγκρητό της

Το πλέον χαρακτηριστικό της, που συνοδεύει το γάργαρο γέλιο της, είναι το σπρώξιμο προς όποιον καθόταν δίπλα της. Το αμέσως επόμενο που έχει συνδεθεί με το όνομά της και την τηλεοπτική της παρουσία, το μουγκρητό της κάθε φορά που δοκίμαζε φαγητό ή γλυκό στον αέρα. Και η λίστα δεν έχει τέλος… Απίθανα και αμήχανα σαρδάμ, ξεκαρδιστικές απορίες και αξέχαστες στιγμές:

«Ποιος είναι ο λούτσος;» αναρωτήθηκε πριν από χρόνια με ένα πονηρό γελάκι, κάνοντας το νόστιμο ψάρι διάσημο, το εν λόγω στιγμιότυπο viral και το κοινό να γελάει για χρόνια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ημέρα που με καλεσμένο τον εμφανώς ζαλισμένο από το αλκοόλ Σώτη Βολάνη, τον ρώτησε: «Τελικά, Σώτη μου, είσαι Γύφτος ή Τσιγγάνος;». Ή όταν στο παιχνίδι με τα γράμματα, με κρυμμένη λέξη με Ω και Α, η ακροάτρια απάντησε: «Η λέξη είναι “ΟΡΑΜΑΤΑ”!» και η Ελένη, ξέσπασε: «Μα τι “οράματα”, κυρία μου, ολόκληρο όμικρον δεν το βλέπετε;», δείχνοντας το Ω. «Η Κέρκυρα νησί δεν είναι;» είχε ρωτήσει κάποια άλλη φορά με το γνωστό αθώο ύφος που έκανε τις απορίες της θρυλικές.

Και μιλώντας για γεωγραφία, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το αναμνηστικό αφιέρωμα, η επική φράση: «Η σημερινή νικήτρια του διαγωνισμού μας είναι η κυρία Φωτεινή από τη Νεάπολη Λαπωνίας!» (αντί Λακωνίας), αλλά και η επίσης αλησμόνητη συνομιλία με νησιώτη τηλεθεατή: «Τηλεφωνώ από Σκιάθο» είπε, για να πάρει από τη Μενεγάκη την απάντηση: «Α, ωραία… έχουμε να σας δείξουμε ένα video για τη Σκόπελο!». Με καλεσμένο γιατρό που της ανέλυσε κάποια πράγματα πάνω στην ειδικότητά του, η Ελένη εντυπωσιασμένη τον ρώτησε: «Καλέ, πού τα ξέρετε εσείς όλα αυτά;». Οσο για τα σαρδάμ, ατελείωτα. Δύο όμως έχουν μείνει αλησμόνητα. Ενα τον Απρίλιο του 2012, όταν προλόγισε τον Αντώνη Σρόιτερ ως καλεσμένο: «Πάμε να υποδεχτούμε τον Αντώνη Σρόιτερ που έχει “γενέθλια” αυτόν τον μήνα! Δηλαδή όχι ο ίδιος, το αιδοίο – δελτίο ειδήσεων του σταθμού!». Κι ένα ακόμη τον Νοέμβριο του 2019, όταν σε προώθηση προϊόντων άρτου, αντί για ψωμί είπε «σταρένιο ψ@@λή» και ξέσπασε σε γέλια που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Πέραν όμως των αστείων και των ανάλαφρων στιγμών, η Ελένη Μενεγάκη ήξερε καλά πότε και πώς να επισημαίνει σοβαρά πράγματα και να ξεκαθαρίζει πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις εκπομπές της τον έχει η ίδια. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάμεσα σε πολλά άλλα είναι το παρακάτω. «Εγώ είμαι χαλαρή, δεν έχω τέτοια προβλήματα. Αλλωστε, η εκπομπή λέγεται “Ελένη”, δεν υπάρχει θέμα. Μίλα και παραπάνω από μένα αν θες…» είχε απαντήσει με νόημα στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, όταν της είχε πει χαριτολογώντας πως της κάνει κουμάντο στην εκπομπή. «Είμαι η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη και παρουσιάστρια θα παραμείνω» δήλωσε προχθές στις κάμερες, όταν τη ρώτησαν αν η Βάσω Λασκαράκη θα πάρει τη θέση της στον Alpha.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This