Όταν η Ρίκα Διαλυνά «τρέλανε» τη Νέα Υόρκη με τις δημιουργίες της ως σχεδιάστρια μόδας

Must Read

Η αγαπημένη ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά σε σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο.

Η ηθοποιός που σπούδασε τη σχολή καλών τεχνών κι έκανε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη, φοίτησε ταυτόχρονα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ρίκα Διαλυνά

Η Ρίκα Διαλυνά διακρίθηκε για την ομορφιά της όταν εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς το 1954 πριν ξεκινήσει μια μεγάλη καριέρα στο θέατρο και τη μεγάλη οθόνη. Πέρα από την αγάπη της για την ζωγραφική η Ρίκα είχε ασχοληθεί και με το σχέδιο μόδας, όπως αποκαλύπτει ο συλλέκτης και δημοσιογράφος, Άργης Λουπάσης. Ο ίδιος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία της ηθοποιού και σχεδιάστριας στην οποία ποζάρει με φόρεμα που σχεδίασε εκείνη.

Γράφει ο συλλέκτης και δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης:

«Η Ρίκα Διαλυνά ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, αποτελεί ένα πολυδιάστατο ταλέντο με καλλιτεχνικές πτυχές οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό. Από την παιδική ηλικία το ξεχωριστό της ταλέντο στη ζωγραφική θα την οδηγήσει στην Σχολή Καλών Τεχνών στην οποία θα περάσει με μεγάλη επιτυχία, συγχρόνως όμως θα εισαχθεί και στην Δραματική Σχολή του Εθνικού όπου και την κερδίζει τελικά ο χώρος της υποκριτικής.

Από τις πιο φινετσάτες και καλοντυμένες παρουσίες του καλλιτεχνικού θεάματος, τα περισσότερα από τα σύνολα της τα δημιουργεί η ίδια με ταλέντο από τα παιδικά της χρόνια όταν σχεδιάζει μόνη τα φορέματα για τις αγαπημένες της κούκλες. Κατά τη διαμονή της στην Αμερική στα χρόνια του έγγαμου βίου με τον πρώτο της σύζυγο Νίκο Παπαδάκο τη δεκαετία του ’60, παράλληλα με τη συμμετοχή της σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και το ελληνικό σινεμά, θα ασχοληθεί για ένα διάστημα και με τον σχεδιασμό ρούχων.

Μια δραστηριότητά της την οποία δεν κοινοποιεί η ίδια αλλά ο γνωστός δημοσιογράφος και κοσμικογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος και την αποκαλύπτει στο ελληνικό κοινό μέσα από μια συνέντευξη μαζί της στο γνωστό γυναικείο περιοδικό της εποχής “Εργόχειρο” το 1969. Όταν η ίδια δείχνει άλμπουμ με δημιουργίες της σε φιλικό πρόσωπο ο οποίος είναι και διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλο οίκο της Νέας Υόρκης, εκείνος έκπληκτος της προτείνει να σχεδιάσει για την μεγάλη εταιρεία ρούχων της Αμερικής με την επωνυμία Saks Fifth Avenue με την οποία υπογράφει συμβόλαιο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δημιουργίες της θα κατακλύσουν τα καταστήματα σε πολλές πόλεις της Αμερικής, με τη γνωστή ηθοποιό με το ψευδώνυμο Κα Ρόμπερτς να πραγματοποιεί επιτυχία και ως Σχεδιάστρια Μόδας μέχρι και τέλη του ’60 όπου θα επιστρέψει στην πατρίδα της για να ασχοληθεί πλέον με το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στη φωτογραφία με σύνολο που σχεδιάζει η ίδια για παράσταση σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή αρχές της δεκαετίας του ’70. Ένα πολύπλευρο χαρισματικό ταλέντο και μια πανέμορφη φίνα παρουσία γεμάτη λάμψη και ακτινοβολία, με μια ζωή βγαλμένη κυριολεκτικά από το πιο συναρπαστικό μυθιστόρημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This