To νέο πλωτό παλάτι του Πάρη Δράγνη προστέθηκε στον στόλο της Golden Yachts

Must Read

O στόλος της Golden Yachts του καπετάν Πάρη Δράγνη και των γιων του και διαδόχων του Γιάννη και Βασίλη Δράγνη εγκαινίασε τη νέα του ναυαρχίδα, το 95μετρο, υπερσύγχρονο θηρίο «O’Pari», σε μία μεγαλοπρεπή αλλά πολύ κλειστή λόγω κορωνοϊού τελετή στη μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Το επιβλητικό mega yacht έδεσε στην προβλήτα μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο και αμέσως μετά τα εγκαίνια πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στον Αργοσαρωνικό, με καλεσμένους φίλους και συνεργάτες της εφοπλιστικής οικογένειας. Πρόκειται για θαλαμηγό-κόσμημα της ναυπηγικής και μοναδικό έργο της ελληνικής τεχνογνωσίας. Σχεδιάστηκε από τους Γιώργο και Στέφανο Βαφειάδη και ναυπηγήθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια στα Ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα.

Το ολοκαίνουργιο 95μετρο γιοτ με το αεροδυναμικό ντιζάιν ξεχωρίζει για την πολυτέλεια, την κομψότητα και τις ανέσεις του, που θα ζήλευε ακόμα και πεντάστερο ξενοδοχείο. Το εσωτερικό του κοσμούν μοναδικά έργα σύγχρονης τέχνης -γλυπτά και πίνακες- που επιμελήθηκε η curator Αννα Χατζηνάσιου.

Το συνολικό πλάτος του είναι 13,8 μέτρα με πολύ μεγάλο εσωτερικό ύψος -από κατάστρωμα σε κατάστρωμα είναι 2,9 μέτρα- και όγκο 2.700 τόνους. Εχει υψηλές ταχύτητες, με μέγιστη τους 21 κόμβους, και ταυτόχρονα φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή, διατηρώντας την κατανάλωση καυσίμου στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα.

Η Golden Yachts που ίδρυσε το 1996 ο εφοπλιστής Πάρης Δράγνης ναυπηγεί πολυτελείς θαλαμηγούς και τις νοικιάζει. Ο αριθμός τους ανέρχεται στις 14, όπου έχουν φιλοξενηθεί incognito αρχηγοί κρατών και σταρ του Χόλιγουντ. Οραμα του Πάρη Δράγνη είναι η ενίσχυση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού, προσφέροντας όλες τις ανέσεις που απαιτούν οι ανά τον κόσμο celebrities. Η πρώτη επενδυτική κίνηση που έκανε ήταν να ναυπηγήσει το γιοτ «O’Pari» που είναι «πρόγονος» του σημερινού νεότευκτου.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This