Όπου γάμος και χαρά ο Ορφέας Παπαδόπουλος πρώτος

Το επιχειρηματικό εγχείρημα του ηθοποιού εν μέσω κρίσης και η ιντερνετική έκθεση για μελλόνυμφους και ζευγάρια που θέλουν να βαφτίσουν το παιδί τους.

Must Read

Ηθοποιός, τραγουδιστής, ζωγράφος, τώρα και επιχειρηματίας. Ο Ορφέας Παπαδόπουλος έγινε δημοφιλής στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό από τα σίριαλ «Η ζωή της άλλης» και «Κλεμμένα όνειρα».

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Την περασμένη χρονιά τον είδαμε να δοκιμάζει επιτυχώς τις ικανότητές του και στο τραγούδι, μέσω του «J2US» στο Open, ενώ κατά καιρούς ο ίδιος ασχολείται και με τη ζωγραφική, την οποία λατρεύει, δημοσιεύοντας τις δημιουργίες του στα social media. Πριν από λίγους μήνες η αγάπη του Ορφέα για τις τέχνες, συνδυαστικά με τις σπουδές του στη γραφιστική και την επικοινωνία, τον ώθησαν να ιδρύσει τη δική του διαφημιστική εταιρία, η οποία αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στον εν λόγω τομέα. Όσο για το πρώτο project του, κάνει focus στον γάμο και στη βάφτιση μέσω της πρώτης 3D διαδικτυακής έκθεσης στη χώρα.

Πώς βιώνεις μέχρι στιγμής την πανδημία και τα απανωτά lockdowns;

Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, όπως και για όλο τον κόσμο. Δεν θεωρώ πλέον δεδομένα κάποια πράγματα που ήταν αυτονόητα, όπως να βγω μια βόλτα έξω ή, το πιο σημαντικό, να αναπνέω ελεύθερα, χωρίς μάσκα. Αυτό που με στενοχωρεί είναι η άμεση επίδραση που έχει όλο αυτό στην υγεία του κόσμου, ενώ με ανησυχεί πόσο έχει πληγεί η οικονομία και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο μέλλον.

Θα κάνεις το εμβόλιο μόλις έρθει η σειρά σου ή θα το αφήσεις γι’ αργότερα, φοβούμενος πιθανές παρενέργειες;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος αυτή τη στιγμή που δεν σκέφτεται πως το εμβόλιο είναι κάτι άγνωστο, που δεν έχει εφαρμοστεί, ώστε να νιώσει ασφαλής για να το κάνει. Δεν ξέρω πώς θα προχωρήσω. Δεν δηλώνω αρνητής, αλλά ούτε μπορώ να σου πω ότι θα πάω με κλειστά μάτια να κάνω μια κίνηση που δεν γνωρίζω τα αποτελέσματά της. Οφείλω να είμαι υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που αγαπώ.

Ποια είναι η άποψή σου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση τους καλλιτέχνες στην κρίση του Covid-19;

Ήταν και είναι πρωτόγνωρη και για την κυβέρνηση όλη αυτή η κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην ξέρει πώς να τη διαχειριστεί. Ως καλλιτέχνης, έχω υποστεί κι εγώ αυτό το «χτύπημα» που έχει προκαλέσει η πανδημία. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να είχαν χειριστεί τα πράγματα πολύ καλύτερα, με περισσότερη υπευθυνότητα και κινήσεις πιο… στιβαρές, προκειμένου να δώσουν ανάσα σε όλους μας.

Σε ποια φάση σε πετυχαίνουμε αυτή τη στιγμή;

Σε αντίθεση με όλα όσα συμβαίνουν, βρίσκομαι σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της ζωής μου. Συνδυάζω την καλλιτεχνική πλευρά μου με την επιχειρηματική.

Οι σπουδές μου πάνω στη γραφιστική και την επικοινωνία, σε συνδυασμό με τα γρήγορα αντανακλαστικά του χώρου των τεχνών και, γενικότερα, του θεάματος, με ένωσαν με μια ομάδα συνεργατών, δημιουργώντας την Point of View Productions, μια νέα διαφημιστική εταιρία, με στόχο να υλοποιήσουμε το όραμά μας για μια εναλλακτική ματιά στον χώρο της σύγχρονης οπτικής επικοινωνίας.

Τι ακριβώς κάνετε;

Δραστηριοποιούμενοι στον τομέα της διαφήμισης και της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, πέρα από τα ποικίλα projects που αναλαμβάνουμε, ειδικευόμαστε στο virtual 3D design, οργανώνοντας καμπάνιες μέσα από μια σύγχρονη και καινοτόμα ματιά. Ο πυρήνας της εταιρίας μας αποτελείται από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του virtual design σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τον χώρο της σκηνοθεσίας, του marketing, αλλά και της μόδας.

Τι ετοιμάζετε τώρα;

Δημιουργήσαμε την πρώτη διαδικτυακή τρισδιάστατη έκθεση, αφιερωμένη στον τομέα «γάμος – βάπτιση», την «E-bridal 2021 Virtual Wedding Exhibition». Θα εγκαινιαστεί στις 14 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτή και προσβάσιμη για το κοινό, η είσοδος του οποίου θα είναι δωρεάν, τρεις ολόκληρους μήνες, έως τις 14 Ιουνίου.

Η έκθεση e-bridal

Πρόκειται ουσιαστικά για την προσομοίωση μιας φυσικής έκθεσης στο διαδίκτυο. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον κλάδο «γάμος – βάπτιση», που έχει ιδιαίτερα πληγεί τον τελευταίο καιρό, από την Ελλάδα και την Κύπρο να επικοινωνήσουν με ασφάλεια τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό και, παράλληλα, στα ζευγάρια να αποφασίσουν και να επιλέξουν πώς θέλουν να είναι η μέρα του γάμου τους μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Θα φιλοξενηθούν και events στη συγκεκριμένη πλατφόρμα;

Θα φιλοξενηθούν catwalks σχεδιαστών, οίκων νυφικών, γαμπριάτικων και βραδινών ενδυμάτων, που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε πρώτη προβολή!
Μέσα στους τρεις μήνες της έκθεσης θα διεξάγονται διάφορα δρώμενα και διαγωνισμοί. Σημειώνεται ότι, αν κάποιος τύχει και χάσει ένα catwalk πρώτης προβολής που τον ενδιαφέρει, θα μπορεί να ανατρέξει στον αντίστοιχο εικονικό πίνακα, προκειμένου να επιλέξει το show της αρεσκείας του και να το παρακολουθήσει στον χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί, πάντοτε μέσω της «Ε-bridal 2021».

Πότε ιδρύθηκε η εταιρία;

Με όλες τις πρακτικές δυσκολίες που υπήρχαν και τις δυσλειτουργίες λόγω των περιοριστικών μέτρων, καταφέραμε να ιδρύσουμε την εταιρία μας τον περασμένο Νοέμβριο. Η «E-bridal 2021 Virtual Wedding Exhibition» είναι το πρώτο μας εγχείρημα, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε αντίστοιχες ενέργειες και σε άλλους επιχειρηματικούς αλλά και καλλιτεχνικούς τομείς.

Η δύσκολη εποχή που διανύουμε γεννά ιδέες;

Γενικότερα, οπουδήποτε υπάρχει τριβή, υπάρχει και θερμότητα. Αυτή τη στιγμή όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε πιεστεί, κάτι που μας οδηγεί ώστε να γεννήσουμε ιδέες και τρόπους που θα μας οδηγήσουν ξανά στην επιφάνεια, όπως και αν μεταφράζεται αυτό για καθέναν ξεχωριστά.

Το πρώτο πρότζεκτ της εταιρίας σου είναι η «Ε-bridal 2021». Τον δικό σου γάμο τον έχεις σκεφτεί ή φανταστεί;

Δεν τον έχω σκεφτεί, δεν τον έχω φανταστεί, αλλά, όταν έρθει η ώρα, θα ξέρω πού να ψάξω! (γέλια)

¨Μπαίνοντας_ στην e-bridal

Σε είδαμε στον προηγούμενο κύκλο του «J2US» ως διαγωνιζόμενο στο τραγούδι, με coach την Αρτεμη Ματαφιά. Θα ξαναπήγαινες;

Καταρχάς, η συνεργασία μου με την Αρτεμη ήταν μοναδική. Η διαδρομή μας θεωρώ πως ήταν πολύ καλή και μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω «δυνατά» κομμάτια δίπλα σε μια εξαιρετική τραγουδίστρια και δασκάλα. Δεν θα το ξανάκανα, γιατί, ενώ ο στόχος ήταν απλός και αυτός ήταν να τραγουδήσουμε, το show πήρε μια μορφή που προσωπικά κατέληξα ότι δεν με αντιπροσωπεύει. Η «υφή» του, δηλαδή, έφυγε από το «βγαίνω και εκτίθεμαι τραγουδώντας και καταθέτοντας ψυχή» και μεταλλάχτηκε σε κάτι προκειμένου να περάσουμε απλώς ανάλαφρα καλά. Κι εκεί αισθάνθηκα ότι δεν είχα θέση τελικά. Αυτό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Με την coach του Άρτεμις Ματαφιά στο J2US

Η «υφή» του show, δηλαδή, είχε πιο πολύ reality από αυτό που μπορούσες να αντέξεις;

Κοίτα, το να δημιουργούμε καταστάσεις και ίντριγκες, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο στα μάτια του κόσμου, είναι κάτι που εμένα δεν με αντιπροσωπεύει. Προτιμώ να έχουμε αντίκτυπο στα μάτια του κόσμου γι’ αυτό που είμαστε και γι’ αυτό που καταθέτουμε.

Το εργασιακό bullying και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάματος πρωταγωνιστούν στην επικαιρότητα. Το σχόλιό σου;

Όταν κάτι πιέζεται πάρα πολύ, ψάχνει να βρει ρωγμές για να εκτονωθεί. Χαίρομαι που τελικά συνέβη. Ευτυχώς που βρήκαν το θάρρος κάποιοι και μίλησαν, που έκαναν την αρχή. Διαφωνώ κάθετα με το «γιατί τώρα;». Εγώ λέω «κάλλιο αργά παρά αργότερα και κάλλιο αργότερα παρά ποτέ». Τα γνωρίζαμε αυτά που συμβαίνουν και, πάνω κάτω, έχουμε υποστεί όλοι μας έως έναν βαθμό εργασιακό bullying, έμμεσους ή άμεσους εκβιασμούς, αμφισβήτηση. Παρακολουθώ αυτό που συμβαίνει και είναι κάτι που με συγκινεί. Είμαι απόλυτα σύμφωνος να ανοίγουν στόματα και να μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι στη θέση τους. Μας το οφείλουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This