«The Bricklayer»: Σε… Φιλαδέλφεια μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Αρχηγείο της CIA το δημαρχείο της πόλης

Τα γυρίσματα της ταινίας διεξάγονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Must Read

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας «The Bricklayer» στη Θεσσαλονίκη και αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε… Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, καθώς εκεί έχει μεταφερθεί η δράση για μερικές ώρες.

Ειδικότερα, η οδός Τσιμισκή και η Ίωνος Δραγούμη μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είναι πλημμυρισμένες με αμερικανικής προέλευσης και προδιαγραφών SUV αυτοκίνητα, περιπολικά, μεγάλα κλασικά σεντάν, σπορ, εξωτικά muscle car, όλα με πινακίδες ΗΠΑ, οχήματα που σπάνια θα δούμε φυσιολογικά στους δρόμους της Ελλάδας.

Ο λόγος για τη μερική «μεταμόρφωση» της κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης, –μεταμόρφωση που περιλαμβάνει ακόμη και τη χρήση μηχανών καπνού, που προσομοιώνουν την υγρασία που συνήθως βγαίνει από τους εξαερισμούς των γραμμών του μετρό σε μεγάλες πόλεις-, γίνεται γιατί ο πρωταγωνιστής της ταινίας «The Bricklayer», που υποδύεται ο Άαρον Έκχαρτ, πρέπει να φαίνεται πως κυκλοφορεί σε αστικό περιβάλλον με δίκτυο μετρό. Ο ηθοποιός με εμφάνιση μερικώς «καταβεβλημένου» πράκτορα και ένα ακουστικό στο αυτί αναζητεί, σύμφωνα με το σενάριο, αυτόν «…που εκβιάζει τη CIA, δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη» και η οδός Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Επίσης ο εξωτερικός χώρος του δημαρχείου παραμένει ένα τεράστιο κινηματογραφικό στρατηγείο κυρίως με φορτηγά με εξοπλισμό, αφού τα ειδικά τροχόσπιτα των πρωταγωνιστών και του καστ βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.

Έξω από το industrial σχεδιασμού κτίριο του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης δεκάδες βοηθητικοί ηθοποιοί με σωματική διάπλαση και εμφάνιση που παραπέμπει στην πολυσυλλεκτική Αμερική έχουν πάρει θέσεις στο μικρό εξωτερικό αμφιθέατρο του κτιριακού συμπλέγματος για να τελειώσουν το προγραμματισμένο μεσημεριανό τους διάλειμμα για φαγητό. Με τα ομοιόμορφα μαύρα τους κοστούμια, την συντηρητική εμφάνιση στο κούρεμα και το χτένισμα, μοιάζουν με τυπικούς πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσία Πληροφοριών (Central Intelligence Agency – CIA) των ΗΠΑ. Λίγο πριν, είχαν παραταχθεί στις προκαθορισμένες θέσεις των γραφείων του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης ώστε να εγγραφούν εσωτερικές σκηνές από κάποια γραφεία του δημαρχείου, που για τις ανάγκες της ταινίας, είχαν μετατραπεί σε γραφεία της CIA.

Δύο ορόφους πιο πάνω, σε εσωτερικό διάδρομο που κανονικά οδηγεί και στο γραφείο του δημάρχου της πόλης μια «γεμάτη δραστηριότητα» ημέρα με άλλη ομάδα συντηρητικά ντυμένων υπαλλήλων της CIA καταγράφεται από τις κάμερες με τις οδηγίες του σκηνοθέτη. Οι βοηθητικοί «extras» ηθοποιοί που συμμετέχουν στην σκηνή συνομιλούν για τις υποτιθέμενες συνεργασίες τους μόλις πάρουν εντολή: «Rolling, backround… action!» θα ακουστεί από την παραγωγή και οι σκηνές θα επαναληφθούν στους διαδρόμους του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης ξανά και ξανά.

Αν και ο πρωταγωνιστής Άαρον Έκχαρτ δεν βρέθηκε το Σάββατο στο δημαρχείο της πόλης, η συμπρωταγωνίστρια του Nina Dobrev συμμετείχε σε σκηνές. Έξω από τα κτίρια, ένα μελίσσι από συντελεστές συνεργάζεται, προσθέτει και αφαιρεί προσωρινά στοιχεία διακόσμησης στο δημαρχείο σκηνικό-στρατηγείο της CIA, μεταφέρει παρελκόμενα για τις ψηφιακές μηχανές κινηματογράφησης όπως και φώτα, κύριο «συστατικό» μιας οπτικοακουστικής παραγωγής. Την ώρα του διαλλείματος, στο πίσω μέρος του κτιριακού συγκροτήματος έχουν καταφθάσει και περιμένουν μεγάλοι γερανοί με γιγαντιαία φωτιστικά αφού τα γυρίσματα του Σαββάτου στο δημαρχείο της πόλης της Θεσσαλονίκης ήταν προγραμματισμένο να περιλαμβάνουν και νυχτερινές λήψεις.

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Φινλανδός σκηνοθέτης Renny Harlin με τα γυρίσματα γεγονός που θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς φίλους του. Ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με τον ίδιο να χαμογελά στο φακό γράφοντας: «Κάνουμε τα γυρίσματα του “The Bricklayer” όλο το Σαββατοκύριακο. Αισθάνομαι ευλογημένος, εμπνευσμένος και ευγνώμων που δουλεύω με το καλύτερο καστ και την καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να ζητήσει ένας σκηνοθέτης».

Πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2023

Η ταινία «The Bricklayer» εκτιμάται πως θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2023. Είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, βασισμένο σε μυθιστόρημα του συγγραφέα Noah Boyd -ο ίδιος ήταν πρώην έμπειρος πράκτορας του FBI- που διαδραματίζεται στο Βερολίνο και προσαρμόστηκε ώστε να γυριστεί στη Θεσσαλονίκη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg και Matt Johnson και, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα γυρίζεται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη, στα στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη, αλλά και σε κοντινές περιοχές μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This