Σε Ιταλό billionaire φημολογείται ότι πουλήθηκε το θρυλικό ιστιοφόρο των 88 μέτρων «MALTESE FALCON»

Χρυσό deal για το «Γεράκι της Μάλτας»

Must Read

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες στην αγορά του yachting και όσα γράφονται σε ξένα social media, το θρυλικό σκάφος «MALTESE FALCON»  πουλήθηκε σε Ιταλό δισεκατομμυριούχο, άγνωστων ακόμα στοιχείων και ποσού.

Το εντυπωσιακό 88μετρο «Maltese Falcon» -το «Γεράκι της Μάλτας», όπως είναι η ονομασία του στα ελληνικά- που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Perini Navi, θεωρείται ένα θαύμα της σύγχρονης ναυπηγικής. Διαθέτει 15 τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά. Εχει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα, ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Το πολυτελέστατο «Γεράκι της Μάλτας» πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ταινία του Τζον Χιούστον με πρωταγωνιστή τον Χάμφρι Μπόγκαρτ. Το γιοτ πιάνει ταχύτητα άνω των 20 κόμβων, ενώ το εσωτερικό του παραπέμπει σε διαστημόπλοιο επενδυμένο με ξύλο!

Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν το 2006 ο αείμνηστος Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς της Hewlett-Packard, από τον οποίο πωλήθηκε τον Ιούλιο του 2009, αντί, όπως φημολογούνταν τεράστιας αξίας. Σαλόνια και κοινόχρηστοι χώροι είναι διακοσμημένα με μοναδικά έργα τέχνης.

Το interior design έχει επιμεληθεί το διακεκριμένο γραφείο του σχεδιαστή Κεν Φρέιβοκ, ενώ ο ναυπηγικός σχεδιασμός, που συμπεριλαμβάνει τα πανιά και τα κατάρτια, έγινε από το ολλανδικό γραφείο Dykstra Naval Architects. Στα αντικείμενα του σκάφους, που κλέβουν την παράσταση, ανήκουν οι στολές των οδηγών της F1 Μίκαελ Σουμάχερ και Τζένσον Μπάτον. Το ιστιοπλοϊκό έχει φιλοξενήσει στους χώρους του, μεταξύ άλλων, αθλητικές προσωπικότητες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες – από τον Τομ Χανκς έως τον ιδιοκτήτη της γκαλερί Gagosian.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 τα διεθνή μέσα τού αφιέρωσαν διθυραμβικά σχόλια, καθώς είχε διαπρέψει στο Perini Navi Cup, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας! Στα ντεκ του όμως έχουν φιλοξενηθεί και μοναδικά events, όπως το κονσέρτο για τον εορτασμό των 20 χρόνων της Οxford Philharmonic Orchestra στη Μαρίνα Ζέας και το κάλεσμα του οίκου κοσμημάτων Bulgari, στη Βαρκελώνη, με θέμα «Dolce Vita».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This