Η Λένα Ζευγαρά, το «Έλα Έλα» και το Άγιον Όρος

Must Read

Η υπακοή που έκανε στον γέροντα του έφερε τη δικαίωση αλλά και τις μεγαλύτερες επιτυχίες, τις οποίες τραγουδά φέτος η Λένα Ζευγαρά και βάζει φωτιά στη νύχτα με τα σουξέ όπως τα «Ονειρα» και το «Ελα Ελα»!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Epresso», η επίσκεψη του συνθέτη Μιχάλη Τουρατζίδη στον Αγιον Ορος σε έναν φωτεινό ποιμένα της Ορθοδοξίας ηρέμησε την ψυχή του αλλά και του έδωσε τεράστια αποθέματα υπομονής στις δοκιμασίες που περνούσε κατά καιρούς στον δύσκολο χώρο του τραγουδιού, που -κακά τα ψέματα- είναι γεμάτος ματαιοδοξία, με αποτέλεσμα να του έρθει η έμπνευση!

Άνθρωποι από το κοντινό του περιβάλλον και στενοί του φίλοι μουσικοί λένε ότι τα τελευταία χρόνια ο συνθέτης δεν ήθελε να βγαίνει πολύ συχνά από το σπίτι του. Πικραμένος από την αχαριστία κάποιων ερμηνευτών, τους οποίους βοήθησε με τις επιτυχίες που τους έδωσε και δεν άκουσε ούτε ένα «ευχαριστώ», κλείστηκε στον εαυτό του. Η θλίψη και η απογοήτευση φώλιασαν στην ψυχή του. Σε στιγμές αδυναμίας ένιωθε μίσος και αγανάκτηση για όσους απογείωσε με τα τραγούδια του. Πηγαίνοντας στους μοναχούς του Αγίου Ορους και στο Περιβόλι της Παναγίας γνώρισε έναν ασκητή που του γαλήνεψε την ψυχή.

Τα λόγια του ήταν βάλσαμο στην καρδιά του Τουρατζίδη. Του είπε να μην απελπίζεται γιατί ο Θεός ξέρει ποιο είναι το καλό γι’ αυτόν…

Και έτσι έγινε, αφού λίγο καιρό αργότερα το «Ονειρα» με την υπογραφή του συνθέτη γίνεται μεγάλο σουξέ! Ο συνθέτης, που έχει συνεργαστεί με τον Μάκη Δημάκη, τη Φανή Δρακοπούλου, τον Χρήστο Χολίδη, τον Πάνο Καλλίδη, την Αγγελική Ηλιάδη, τον Σάκη Αρσενίου και πολλούς άλλους καλλιτέχνες, κρατά πολύ χαμηλούς τόνους ως χαρακτήρας, λέγοντας όσα θέλει να πει, μέσα από τα τραγούδια του και επιλέγοντας να παραμένει στο παρασκήνιο.

Με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία του «Ονειρα» της Λένας Ζευγαρά, που συνυπέγραψε μαζί με τον Βασίλη Καρρά, πολλοί θυμήθηκαν και παλιότερες επιτυχίες, όπως τα «Εμένα πες μου ποιος» του Γιώργου Μαζωνάκη, «Ψυχολογικά» του Βασίλη Καρρά, «Κανείς δεν είναι κανενός» του Μάκη Δημάκη, «Και ας μην έχω πού να πάω» του Χρήστου Χολίδη, «Ανάστα» του Πάνου Καλλίδη, «Εκκρεμότητες» της Φανής Δρακοπούλου, «Να με καλά», «Ζημιά», του Βασίλη Μπατή, «Που ξαπλώνεις, που κοιμάσαι», «Κομμάτια έχω γίνει», τραγούδια που έχει αγαπήσει ο κόσμος. Τα κομμάτια αυτά τα έχει εμπνευστεί με πολλή ψυχή και μεράκι στο στούντιο ηχογράφησής του στη Θεσσαλονίκη, όπου περνά τις περισσότερες ώρες του έχοντας τις ευλογίες του πνευματικού του.

Δείτε επίσης: Tα 10 ελληνικά ζευγάρια που δεν θυμάστε ότι κάποτε ήταν μαζί 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This