Οριστικά σε… ξένα χέρια η αυτοκρατορία της Ford, μετά την δικαστική ήττα των θυγατέρων της χήρας του μεγιστάνα!

Must Read

Ο Φρανκ Σόπεν, σύντροφος της χήρας του Χένρι Φορντ του Β’, του θρυλικού μεγιστάνα της ομώνυμης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα συνεχίσει να κρατάει στα χέρια του τον έλεγχο της… τεράστιας περιουσίας της!

Οι δύο κόρες της Κάθλιν ΝτουΡός Φορντ, τρίτης συζύγου του μεγιστάνα, ζητούσαν από τη Δικαιοσύνη να αναγκάσει τον Φρανκ Σόπεν να εκχωρήσει τον έλεγχο της περιουσίας και της ζωής της, κατηγορώντας τον ότι κακομεταχειρίζεται τη μητέρα τους. Ο Σόπεν υπήρξε επί σειρά ετών δικηγόρος του προέδρου της Ford Motor Co., και, μετά το θάνατό του, το 1987, ανέλαβε δικηγόρος της χήρας του.

Εκείνη την εποχή ο Σόπεν μετακόμισε επισήμως στην -αξίας 40.000.000 ευρώ- βίλα της Κάθλιν, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, για να τη φροντίζει, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε πως είχαν ερωτική σχέση. Πλέον, η 79χρονη Κάθλιν, η οποία είναι παράλυτη, έχει παραχωρήσει στον Σόπεν τον απόλυτο έλεγχο της διαχείρισης της περιουσίας της.

φορντ
η χήρα του Φορντ με τον Φρανκ Σόπεν και μια φίλη τους

Όπως αναφέρει η «New York Post», το 2019, οι Ντέμπορα και Κίμπερλι ΝτουΡός, κόρες της Κάθλιν και φυσικές κληρονόμοι της περιουσίας του Φορντ του Β’, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον του Σόπεν, κατηγορώντας τον ότι κακοποιεί σωματικά την κατάκοιτη μητέρα τους. Επίσης τον κατηγόρησαν ότι δεν τους επιτρέπει να βλέπουν τη μητέρα τους, ούτε καν να της τηλεφωνούν. Ο Σόπεν, από την πλευρά του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς τους.

Την Τετάρτη, δικαστήριο του Παλμ Μπιτς απέρριψε το αίτημα της Ντέμπορα και της Κίμπερλι να αφαιρεθεί από τον Σόπεν η διαχείριση της περιουσίας της Κάθλιν. Αποφάνθηκε, μάλιστα, ότι ο δικηγόρος θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο των οικονομικών της χήρας του Φορντ για το υπόλοιπο της ζωής της, καθώς και ότι θα είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα της.

Σε απόγνωση το σόι

Η απόφαση, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, προκάλεσε απόγνωση όχι μόνο στις δύο κόρες της, αλλά και στα εγγόνια της και στην 82χρονη αδερφή της, Σάρον.

Μιλώντας στη «New York Post», η 23χρονη εγγονή της Κάθλιν, Τάρα ΝτουΡός, υποστήριξε ότι ο Σόπεν αρχικά επέτρεπε την επικοινωνία μαζί της μόνο μέσω βιντεοκλήσεων, ενώ, όταν έπρεπε να συναντήσουν τον ίδιο, το ραντεβού γινόταν αυστηρά μακριά από τη βίλα στο Παλμ Μπιτς. Στη συνέχεια τα πράγματα χειροτέρευσαν. «Συνήθιζα να της τηλεφωνώ κάθε μέρα» λέει η Τάρα, προσθέτοντας ότι τώρα δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό.

Ο Σόπεν, από την πλευρά του, αποκάλεσε την 23χρονη «ηλίθιο παιδί», υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά της «είχε αποξενωθεί» από αυτήν, «εκτός και αν τώρα θέλουν “κάτι”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This