Τύφλα να ‘χει… το Netflix! «Βομβαρδισμό» με νέες τηλεοπτικές σειρές ετοιμάζουν τα κανάλια 

Must Read

«Μπαράζ» νέων σίριαλ. H «χρυσή» χρονιά της μυθοπλασίας θα είναι η νέα τηλεοπτική σεζόν 2020-2021! Τα κανάλια, ακόμη και μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, τολμούν και δίνουν το «πράσινο» φως σε νέες τηλεοπτικές παραγωγές μετά την επιτυχία που σημείωσαν φέτος τα σίριαλ «Κόκκινο ποτάμι» στο Open και «Αγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την Espresso και την Μαρία Ανδρρέου, με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζουν όσο περισσότερες σειρές μπορούν για να παλέψουν στα ίσια τον ανταγωνισμό, αλλά και για να έχουν φρέσκο υλικό σε περίπτωση νέου lockdown. Αυτό μόνο θετικό είναι, γιατί, επιτέλους, οι τηλεθεατές θα ταυτίζονται με τους ήρωες που κλαίνε και γελάνε στα ελληνικά και όχι στα τουρκικά. Μάλιστα, πολλές από αυτές τις σειρές θα ενταχθούν στο επενδυτικό σχέδιο της Πολιτείας (ΕΚΟΜΕ) για τη στήριξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, βάσει του οποίου επιχορηγούνται από το κράτος οι εταιρίες παραγωγής, συγκεκριμένα με επιστροφή του 35% των συνολικών δαπανών τους.

Ακόμη και το Star, που έχει επενδύσει έως τώρα μόνο σε ριάλιτι όπως τα «GNTM» και «MasterChef», θα προσθέσει στο πρόγραμμά του ένα ερωτικό σίριαλ, το οποίο υπογράφουν οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή και σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Πανταζούδης. Σύμφωνα με το σενάριο, μια γυναίκα γύρω στα 43 ερωτεύεται έναν πολύ μικρότερό της άνδρα, πάνω κάτω 25, και οι ζωές τους γίνονται μια ωραία κομεντί. Για τον χαρακτήρα του νεαρού έχει «κλειδώσει» ο όμορφος ηθοποιός Βασίλης Μίχας, που βλέπαμε πέρυσι ως «Μάνο» στη σειρά του ΑΝΤ1 «Η επιστροφή».

Όσον αφορά τον γυναικείο ρόλο, λέγεται ότι η παραγωγός εταιρία έχει κάνει δοκιμαστικό με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, που την είδαμε πρόσφατα στη σειρά «Κρατάς μυστικό», με την Εμιλυ Κολιανδρή, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις στο σίριαλ «Ερωτας μετά» και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Πετυχημένη συνταγή

Από την άλλη μεριά, ο Alpha, εκτός από τη σειρά «Ελα στη θέση μου» με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Αποστόλη Τότσικα, Αθηνά Οικονομάκου, Ευαγγελία Συριοπούλου, διατηρεί για 8η συνεχή χρονιά και το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σίριαλ παραμένουν τελικά τέσσερα ζευγάρια και δεν θα γίνουν πέντε, αλλά ενισχύονται τα γκεστ περάσματα ηθοποιών, τα οποία όμως θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή από ένα επεισόδιο. Ετσι θα δούμε να «εισβάλλει» για αρκετά επεισόδια η Σμαράγδα Καρύδη ως εκδότρια βιβλίων, που θα γίνει… κολλιτσίδα στο ζεύγος Βουλίτσα (Ε. Κοκκίδου) και Μηνά (Α. Αντωνίου) στην Κρήτη, αλλά και τον σπουδαίο Κωνσταντίνο Τζούμα σε ρόλο-έκπληξη. Ακόμη θα απολαύσουμε στη σειρά για μια ακόμη φορά την Ελένη Γερασιμίδου και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Παράλληλα, ο Alpha έχει βάλει στα σκαριά μια παραγωγή που θα μας θυμίσει την τουρκική σαπουνόπερα «Φατμαγκιούλ», καθώς αφορά τον βιασμό μιας κοπέλας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Στέφανος Μπλάτσος και το σενάριο ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Σύμφωνα με το στόρι, μια νοσοκόμα, την οποία θα υποδυθεί η πολύ καλή θεατρική ηθοποιός Μαίρη Μηνά, πέφτει θύμα βιασμού από έναν νεαρό άνδρα. Επειτα από χρόνια, η κοπέλα επισκέπτεται το πλούσιο σπίτι του νεαρού στην περιφέρεια για να πάρει εκδίκηση και συναντά τα άλλα τρία αδέλφια του και τη μητέρα του. Και τότε… ο έρωτας θ’ αναλάβει δράση. Στη σειρά θα δούμε τους Πάνο Βλάχο, Γιώργο Χρυσοστόμου, Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Νάντια Μπουλέ.

Με τον Alpha συζητά και το δίδυμο των επιτυχιών των θρυλικών σίριαλ «Τρεις Χάριτες» και «Το δις εξαμαρτείν» Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στη μικρή οθόνη με την αστυνομική κωμωδία δεκαεπτά επεισοδίων «Οι μοδίστρες», με πρωταγωνίστριες τρεις Ελληνίδες ηθοποιούς.

Ο Σκάι δεν φεύγει από το άρμα των Αντρέα Γεωργίου, Κούλλη Νικολάου και Βάνας Δημητρίου. Οι Κύπριοι παραγωγοί συνεχίζουν με τις «8 λέξεις» και τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο κανάλι του Φαλήρου, αλλά μιλούν και για μια ακόμη σειρά.

Με… Κολοκοτρώνη

Στο Open, ο Μανούσος Μανουσάκης θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του «Κόκκινου ποταμιού», αλλά με ένα σίριαλ που θα αφορά το 1821. Η σειρά θα βασίζεται σ’ ένα βιβλίο του 1850 με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος. Ιστορικά, η σειρά αρχίζει με τον απαγχονισμό του Γρηγορίου Ε΄ (1821) και φτάνει μέχρι τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου (1827). Κεντρικοί ήρωες, ένα ερωτευμένο ζευγάρι που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του μέσα στον πόλεμο για ελευθερία και ανεξαρτησία της πατρίδας του. Η σειρά θα είναι ένας φόρος τιμής στα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στον ΑΝΤ1 παραμένουν οι «Αγριες μέλισσες» για μια ακόμη σεζόν, ενώ στη σειρά μπαίνει ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης. Επίσης, το «πράσινο» φως έλαβε για έναν ακόμη κύκλο και η σειρά «Το καφέ της Χαράς» του Χάρη Ρώμα και της Αννας Χατζησοφιά. Στο στόρι θα εισβάλει και ο Νίκος Ψαρράς.

Ακόμη, με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου, η σεναριογράφος και ηθοποιός Μαρία Γεωργιάδου ετοιμάζει μια νέα καθημερινή σειρά, που βασίζεται στη γαλλική παραγωγή «Ενας τόσο μεγάλος ήλιος». Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βίκυ Μανώλη και σύμφωνα με το σενάριο η ηρωίδα επιστρέφει στην πατρίδα της με τον γιο της ύστερα από δεκαεπτά χρόνια απουσίας και βρίσκεται κατηγορούμενη για τη δολοφονία ενός παιδικού της φίλου. Για να αποδείξει την αθωότητά της θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον πρώτο της έρωτα, αλλά και να ξεδιπλώσει το παρελθόν της.

Στον ΑΝΤ1, δύο φορές την εβδομάδα θα παρακολουθούμε δύο νέες σειρές. Τη κωμωδία «Army», σε σενάριο Μάκη Πιταρρά, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Σύμφωνα με το σενάριο, δύο στρατόπεδα συγχωνεύονται και θα πρέπει να συμπράξουν οι λουφαδόροι με τους σκληρά εκπαιδευμένους στρατιωτικούς. Φυσικά, θα γίνει το έλα να δεις.

Η άλλη κωμωδία του ΑΝΤ1 με τίτλο «Η Οικογένεια», έχει ως βαρύ… πυροβολικό την Ελένη Ράντου και τον Φάνη Μουρατίδη. Μαζί με αυτούς, τα τέσσερα παιδιά τους, ένα καταραμένο σπίτι αλλά και έναν ψυχολόγο, τον οποίο επισκέπτονται τα μέλη της οικογένειας για να βρουν τη γιατρειά τους από τα διάφορα ευτράπελα που τους συμβαίνουν.

Τέλος, η ΕΡΤ μπαίνει για τα καλά στον… στίβο της μυθοπλασίας. Από τη δημόσια τηλεόραση θα δούμε τη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» με τους Κατερίνα Παπουτσάκη, Μελέτη Ηλία, Τζένη Θεωνά, Υβόννη Μαλτέζου. Τέλη δεκαετίας του 1960 και στην Ελλάδα εισβάλλει η ελληνική τηλεόραση.

Επιστροφή

Το μικρότερο μέλος μιας οικογένειας, ο Αγγελος, μεγαλώνει παράλληλα με τις τηλεοπτικές σειρές που βλέπει, αλλά και όσα ιστορικά γεγονότα συμβαίνουν γύρω του. Επίσης, στην ΕΡΤ επιστρέφουν ο Αλέξανδρος Ρήγας με τον Δημήτρη Αποστόλου στη σειρά «Η τούρτα της μαμάς».

Στα οικογενειακά τραπέζια που κάνουν η Καίτη Κωνσταντίνου και ο Κώστας Κόκλας (το καλλιτεχνικό ζευγάρι ενώνεται πάλι τηλεοπτικά μετά τα «Εγκλήματα» του ΑΝΤ1) μαθαίνουμε για τους φίλους, τους συγγενείς αλλά και τη μεγάλη εμμονή της ηρωίδας να κερδίσει διαδικτυακά το έπαθλο για την καλύτερη τούρτα της χρονιάς.

Η ίδια κάνει μια διαφορετική τούρτα σε κάθε τραπέζι. Ακόμη, στην ΕΡΤ θα δούμε τη Μαρία Λεκάκη και τη Μαρία Καβογιάννη σε ένα σίριαλ του τύπου «Σ’ αγαπώ – Μ’ αγαπάς», με τις δύο φίλες να σχολιάζουν τους πάντες και τα πάντα. Η ΕΡΤ είναι έτοιμη να βάλει εμπρός και τα γυρίσματα της σειράς «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού. Τρία ξαδέρφια μετακομίζουν από την πόλη στο χωριό με αφορμή μια διαθήκη και συγκεκριμένα για να πάρουν τα ένα εκατομμύριο ευρώ του παππού τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This