Ο Σ. Μιωνής διαμαρτύρεται για αποσπάσματα του βιβλίου του Αν. Λοβέρδου

Διαμαρτύρεται στη «δημοκρατία» επειδή απλώς αναδημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο του Αν. Λοβέρδου

Must Read

Εξώδικη διαμαρτυρία έστειλε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στη «δημοκρατία» για το ρεπορτάζ στο οποίο καταγράφονταν οι αναφορές του Ανδρέα Λοβέρδου σε εκείνον, στο τελευταίο βιβλίο του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. με τίτλο «Απόπειρα Δολοφονίας».

Ο Σάμπυ Μιωνής, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως το δημοσίευμα έχει πρόδηλο σκοπό «να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία μου ως μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, στα πλαίσια της γενικότερης εμπάθειας εναντίον μου και της ανηλεούς κατασυκοφάντησής μου».

Υποστηρίζει ακόμη πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη «λίστα Λαγκάρντ» ούτε ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες και οι οικείοι του, και ότι κάτι τέτοιο είναι ανυπόστατο και συκοφαντικό. Τέλος, υποστηρίζει πως και η «δημοκρατία» έχει «ομολογήσει» στο παρελθόν ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται με τη «λίστα Λαγκάρντ», όμως τώρα εμμένει στον εν λόγω ψευδή ισχυρισμό με δόλο τον οποίο όμως δεν προσδιορίζει.

Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, τα εξώδικα του Σ. Μιωνή βασίζονται σε ψευδείς ισχυρισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δήλωση που αξίωσε να δημοσιεύσουμε στις 20 Ιουνίου 2020, ότι δεν είχε ηχογραφήσει πολιτικούς. Μόλις δύο ημέρες αργότερα, στις 22 Ιουνίου, κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή κασέτα με συνομιλία που είχε με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά από το 2016!

Ομοίως, δεν χρειάζεται η «δημοκρατία» να κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του Σ. Μιωνή ως μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Μεταξύ πάρα πολλών ισχυρισμών του, που έχουν κουράσει πια τους αναγνώστες, σημειώνουμε την κατηγορηματική του δήλωση ότι παρέμενε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και πως ένας φορέας στον οποίο προήδρευε υπαγόταν στο Γραφείο Πρωθυπουργού της ίδιας φίλης χώρας. Η «δημοκρατία» έγραφε, επί σειράν ετών, ότι όλα αυτά ήταν αναληθή, μέχρι που αναγκάστηκε να το παραδεχθεί και ο ίδιος με επιστολή του στην Προανακριτική της Βουλής, στις 10 Μαρτίου 2020.

Οι ισχυρισμοί του Σ. Μιωνή ότι δεν έχει σχέση με άνω του 55% των ποσών της «λίστας Λαγκάρντ» και πως η «δημοκρατία», στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού, το είχε αναγνωρίσει το 2013 (βάσει στοιχείων που παρουσίασε ο ίδιος) είναι παραπλανητικοί. Διαψεύδονται απολύτως από έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. του Ιανουαρίου του 2019, με λεπτομερή ανάλυση των λογαριασμών (ημερομηνίες, ποσά κ.λπ.) που χειρίζονταν ο ίδιος και συνεργάτες του προς όφελος δικό τους και της HSBC Γενεύης.

Απορούμε, τέλος, γιατί διαμαρτύρεται στη «δημοκρατία» επειδή απλώς αναδημοσίευσε αποσπάσματα από το βιβλίο του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Αν. Λοβέρδου.

Το βιβλίο επιβεβαιώνει, όπως γράφαμε επί μήνες, την ύπαρξη σκευωρίας των Αν. Λοβέρδου, Σ. Μιωνή, Στ. Παπασταύρου και λοιπών προσώπων εναντίον και της «δημοκρατίας», με μυστικές συσκέψεις τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2019.

Αν όλα αυτά είναι ψευδή, ο Σ. Μιωνής μπορεί να στραφεί κατά του κ. Λοβέρδου και θα δημοσιεύσουμε τις απόψεις αμφοτέρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This