«Απροθυμία» για ρύθμιση τραπεζικών δανείων! Προβληματισμός και σχέδια από το Υπ. Οικονομικών

Must Read

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των πολιτών που κατάφεραν να ρυθμίσουν τις δόσεις των τραπεζικών δάνειων την περίοδο εφαρμογής των οικονομικών μέτρων απέναντι στο κορονοϊό.

Όπως προκύπτει από τη δεύτερη Έκθεση Προόδου του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών για την περίοδο από 1 Ιουλίου 2019 μέχρι 15 Μαΐου 2020, υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πάνω από 4.000 αιτήσεις, αυξημένες κατά 40% το τελευταίο δίμηνο.

Μέσω της πλατφόρμας, όμως, από τις 13 Μαρτίου, όταν άρχισαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού, έχουν υποβληθεί μόνο 653 νέες προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων προς τους δανειολήπτες.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου μόνο 1.148 δανειολήπτες έχουν ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις που τους έχουν γίνει και έχουν διασώσει την κύρια κατοικία τους, ενώ οι υπόλοιποι 749 έχουν προθεσμία ενός μηνός για να αποδεχθούν την πρόταση της τράπεζας.

Νέο θεσμικό πλαίσιο

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών, που θα περιλαμβάνει:

  • τη δυνατότητα συνολικής ρύθμισης και αναδιάρθρωσης όλων των χρεών,
  • τη δυνατότητα παροχής δεύτερης ευκαιρίας για υπερχρεωμένους δανειολήπτες, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους,
  • τη δυνατότητα πτώχευσης και παροχής δεύτερης ευκαιρίας και στα φυσικά πρόσωπα, πέραν των νομικών, πρόνοιες για δανειολήπτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This