Περιμένουν εδώ και ένα χρόνο να εισπράξουν τη «13η σύνταξη» 113.000 συνταξιούχοι

Must Read

Στο… περίμενε για να εισπράξουν τη λεγόμενη «13η σύνταξη», που δόθηκε τον Μάιο του 2019 (!), βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο 113.017 συνταξιούχοι, με την ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) να καταγγέλλει ότι το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ «κάνουν ότι δεν ακούν».

Οι επικεφαλής του ΕΝΔΙΣΥ έστειλαν δεύτερη επιστολή στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Χρήστο Χάλαρη, προχθές, επισημαίνοντας ότι «εδώ και ένα έτος περιμένουν 113.017 συνταξιούχοι τα ποσά που δικαιούνται με τον νόμο 4611/2019 για τη “13η σύνταξη”».

Σε αυτούς ανήκουν όσοι είχαν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης έως την 1η Μαΐου ’19 και δεν είχαν λάβει προσωρινές ή οριστικές αποφάσεις κατά τον χρόνο καταβολής των χρημάτων στους υπόλοιπους. Το σύνολο των οφειλομένων ανέρχεται σε περίπου 60.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και ο διοικητής του ΕΦΚΑ έχουν ενημερωθεί από τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα. «Οι διορισμένες διοικήσεις είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν τον νόμο. Αλλιώς πρέπει να παραιτούνται» τόνισε ο κ. Χατζόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This