Ρίχνουν χρήμα στην αγορά για να το… πάρουν πίσω μέσω των φορολογικών υποχρεώσεων

Τα 2 δισ. ευρώ δεν θα κατευθυνθούν στην κατανάλωση, αλλά στις υποχρεώσεις

Must Read

Μια σειρά από πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες, με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 2 δισ. ευρώ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να «ζεστάνει» την αγορά, αλλά και τα νοικοκυριά, παράλληλα με το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων. Ωστόσο, τα χρήματα που θα διαθέσει, ύψους 2 δισ. ευρώ, δεν θα κατευθυνθούν στην κατανάλωση, αλλά στις υποχρεώσεις, οι οποίες ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ημέρες με την καταβολή των τακτικών φόρων.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Ακόμα και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξεπλάγησαν χθες όταν διαπίστωσαν πως υποβλήθηκε ρεκόρ αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ κατατέθηκαν 730.000 αιτήσεις, όταν η κυβέρνηση εκτιμούσε πως οι ενδιαφερόμενοι θα αγγίξουν τους 400.000.

Πλέον το οικονομικό επιτελείο κάνει… αγώνα δρόμου για να βρει την κατάλληλη «φόρμουλα» κατανομής των κονδυλίων, αφού δεν υπολόγισαν ότι οι επιχειρήσεις ζητούν απεγνωσμένα ρευστότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα κατατέθηκαν πάνω από 230.000 αιτήσεις!

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους δικαιούχους τις επόμενες ημέρες, με το συνολικό κονδύλι να αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ.

Ενοίκια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταβολή των αποζημιώσεων ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τον μήνα Νοέμβριο. Στον πρώτο κύκλο πληρωμών πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 137.049 ιδιοκτητών ακινήτων το ποσό των 15.300.000 ευρώ, ενώ οι καταβολές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί 60.000 περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση Νοεμβρίου, καθώς οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν έχουν δηλώσει σωστά το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού. Η ΑΑΔΕ αναμένεται να αποστείλει προσωποποιημένες ενημερώσεις στους δικαιούχους εντός των επόμενων ημερών. Πέρα από τα ΙΒΑΝ έχουν εντοπιστεί και άλλα λάθη, με την ανεξάρτητη Αρχή να ζητά από τους ιδιοκτήτες συμπληρωματικά στοιχεία και διορθώσεις.

Επίδομα θέρμανσης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί με μεγάλη καθυστέρηση η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο υπέβαλαν αίτηση 692.000 νοικοκυριά. Το ποσό της επιδότησης αρχίζει από τα 80 ευρώ και φτάνει έως τα 650 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This