Εκτοξεύτηκαν οι ακάλυπτες επιταγές!

Το τελευταίο δίμηνο της αναστολής έληξε στις 31 Ιουλίου

Must Read

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τον Αύγουστο οι ακάλυπτες επιταγές, αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων «παγώματος» που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση για τις επιταγές και, κατ’ επέκταση, όταν άρχισαν να εμφανίζονται στις τράπεζες από τον Ιούλιο για τους πληττόμενους επαγγελματίες.

Το τελευταίο δίμηνο της αναστολής έληξε στις 31 Ιουλίου, οπότε οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές σφραγίζονται και αναγγέλλονται στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο ανήλθαν σε 546 τεμάχια και η συνολική τους αξία ήταν 6.340.000 ευρώ. Τον Ιούλιο του 2021 είχαν σφραγιστεί 286 επιταγές, συνολικής αξίας 3.820.000 ευρώ.

Στην πράξη, καταγράφεται σε μηνιαία βάση αύξηση της τάξης του 90,9% στον αριθμό των ακάλυπτων επιταγών, ενώ, με βάση τη συνολική τους αξία, η αύξηση ανέρχεται σε 66,3%. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν τον περασμένο Αύγουστο σε 1.765 τεμάχια συνολικής αξίας 2.140.000 ευρώ, από 858 τεμάχια τον Ιούλιο του 2021 συνολικής αξίας 1.140.000 ευρώ.

Τα στοιχεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ απεικονίζουν τις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν στην αγορά, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικά των μικρομεσαίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This