Νέο έκτακτο επίδομα έως 1.000 ευρώ: Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι ωφελούμενοι

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες ανέργους καθώς το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων ένταξης για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 80.000 ανέργους που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ, δίνοντας νέο έκτακτο επίδομα έως 1.000 ευρώ.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν μέχρι 1000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα. Οι δικαιούχοι μετά την αίτηση τους θα λαμβάνουν voucher για να πραγματοποιούν την Κατάρτιση Δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν και χρήματα (εκπαιδευτικό επίδομα).

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν με την ολοκλήρωση του οποίου θα πραγματοποιείται πιστοποίηση των γνώσεων. Η διάρκεια των προγραμμάτων ποικίλει από 50 έως 200 ώρες, όπου ο ωφελούμενος θα λαμβάνει 5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης. Το ελάχιστο επίδομα ανέρχεται σε 250 ευρώ και το μέγιστο ποσό στα 1.000 ευρώ.

Η κατάρτιση των ανέργων θα γίνει σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού όπως ψηφιακό εμπόριο, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), ψηφιακό marketing, αλλά και ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων, έξυπνο σπίτι και πράσινη επιχειρηματικότητα.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι

• όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι

• όσοι είναι άνω των 18 ετών

• όσοι είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Η κατάρτιση θα γίνει σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στο 65% και στο 35% δια ζώσης. Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και της διαδικασίας πιστοποίησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, από τον Πάροχο Κατάρτισης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Οι ασφαλιστικές εισφορές, που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδομα του καταρτιζομένου, καλύπτονται από την επιταγή κατάρτισης και βαρύνουν τον πάροχο κατάρτισης, ο οποίος υποχρεούται στην εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This