Μας υποχρέωσαν οι τράπεζες με την δήθεν βοήθειά τους! «Παγώνουν» τα δάνεια, αλλά οι τόκοι θα τρέχουν!

Must Read

Για μία ακόμη φορά οι τράπεζες δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο (ξεχνώντας οτι όταν κατέρρεαν οι πολίτες τις… πλήρωσαν), εμφανίζονται και πάλι σαν δήθεν ανθρωπιστές αλλά στην ουσία παραμένουν οι νόμιμοι τοκογλύφοι!

Και αυτό διότι αποφάσισαν  ναι μεν να σταματήσει η αποπληρωμή των δανείων έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 μόνο για πληγείσες περιοχές και επιχειρήσεις, όμως οι τόκοι θα τρέχουν που σημαίνει ότι οι δανειολήπτες θα πληρώσουν στο τέλος πολύ ακριβότερα την δήθεν βοήθεια των πιστωτικών ιδρυμάτων!

Συγκεκριμένα οι τράπεζες δίνουν εξάμηνη αναβολή για επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις έως και το τέλος του 2019, στο πλαίσιο δεσμίδας μέτρων, στα οποία συγκλίνουν με την κυβέρνηση, οι οποίες θα βοηθήσουν, υποτίθεται, τις επιχειρήσεις στο να σταθούν όρθιες, όσο πλήττεται η οικονομία από τον κορωνοϊό.

Ένα ακόμη μέτρο αφορά στην ύπαρξη άτοκων δανείων, για στήριξη κλάδων που έχουν πληγεί, όπως τουρισμός, αναψυχή και εστίαση, ενώ η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τους servicers (διαχειριστές δανείων) και τους θεσμούς, προκειμένου να μην μπαίνουν τα δάνεια σε default, σε περιπτώσεις που θα γίνονται αναστολές πληρωμών.

Παράλληλα εξετάζεται και η στήριξη των επιχειρήσεων με νέα ρευστότητα, με στόχο την επιβίωσή τους, για όσο διαρκεί η κρίση. Το κόστος παροχής της νέας ρευστότητας αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της συνεννόησης των τραπεζών με τις εποπτικές αρχές.

Με άλλα λόγια, για μια ακόμη φορά οι -πάντα προστατευόμενες- τράπεζες βρίσκουν τρόπο να επωφεληθούν μιας δύσκολης, για τη χώρα, κατάστασης, εξαναγκάζοντας τις επιχειρήσεις σε νέα «φιλικά» δάνεια, τα οποία, φυσικά, θα συσσωρευτούν στα ήδη υπάρχοντα, τα οποία κάποια στιγμή θα… ξεπαγώσουν.

Διαβάστε επίσης: Η σωτηρία των τραπεζών μοναδικό άγχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Η ανακοίνωση των Ελληνικών Τραπεζών:

«Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.

Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This