26-5-2020

Ο ΕΦΚΑ ετοιμάζει έξι νέες ηλεκτρονικές συναλλαγές

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν έξι νέες ηλεκτρονικές συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ θα έχουν οι ασφαλισμένοι του εντός των επόμενων δύο μηνών, το νωρίτερο.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, στις νέες συναλλαγές περιλαμβάνονται οι εξής:

1) Χορήγηση βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης: Η βεβαίωση υποβολής απογραφικής δήλωσης του ΕΦΚΑ σε μελλοντικούς ασφαλισμένους μη μισθωτούς που απαιτείται για τη δήλωση έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ θα εκδίδεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).
2) Χορήγηση βεβαίωσης μεταβολής δραστηριότητας: Η βεβαίωση θα εκδίδεται μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας στην ενιαία ψηφιακή πύλη (gov.gr).
3) Χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής: Η βεβαίωση εγγραφής σε ασφαλισμένους μη μισθωτούς θα εκδίδεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης (gov.gr).
4) Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας: Η βεβαίωση προϋπηρεσίας θα εκδίδεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης (gov.gr).
5) Υποβολή απογραφικού δελτίου μέσω διαδικτύου: Πρόσωπα που επιθυμούν να υπαχθούν στον π. ΟΓΑ και δεν έχουν υποχρέωση έναρξης δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ θα υποβάλουν το απογραφικό δελτίο – υπεύθυνη δήλωση στην ενιαία ψηφιακή πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).
6) Έκδοση αποδεικτικών ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου: Το αποδεικτικό θα εκδίδεται μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας στην ενιαία ψηφιακή πύλη (gov.gr).
Σύμφωνα με την απόφαση, εντός διμήνου από την έναρξη λειτουργίας κάθε ηλεκτρονικής υπηρεσίας θα είναι εφικτή η απευθείας ηλεκτρονική λήψη των βεβαιώσεων και της ασφαλιστικής ενημερότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW