Παράταση έως 1η Αυγούστου για τις νέες ταμειακές μηχανές – 500€ πρόστιμο για όσους δεν τις αντικαταταστήσουν

Must Read

Έως και τις 31 Ιουλίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία αλλαγής των ταμειακών μηχανών για να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο (online) με το TAXISnet, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της αγοράς.

Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κρίση του κορωνοϊού, καθώς η αρχική ημερομηνία για να αντικαταστήσουν οι επιχειρηματίες τις παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές με καινούργιες, ήταν η 31η Μαΐου.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν αντικαταστήσουν τις ταμειακές μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για κάθε έλεγχο.

Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, «όποιος θα εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού ή από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This