Κτηματολόγιο: Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία πριν από τα πρόστιμα που έρχονται από τον Ιούλιο

Must Read

Όσοι πολίτες δεν έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο θα πρέπει να σπεύσουν έως το τέλος Ιουνίου προκειμένου να γλιτώσουν το πρόστιμο. Κι αυτό γιατί εντός του Ιουλίου θα θεσμοθετηθεί ο νέος τρόπος επιβολής του.

Η πληρωμή προστίμου για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων προβλέπεται νομοθετικά εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει ενεργοποιηθεί έως τώρα. Κάτι που θα γίνει τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνικό Κτηματολόγιο. Τα πρόστιμα θα είναι κλιμακωτά και το ύψος τους θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης.

Αυτό σημαίνει ότι όσο θα καθυστερούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας τόσο μεγαλύτερα πρόστιμα θα πρέπει να πληρώσουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα πρόστιμα οι ιδιοκτήτες που θα καθυστερούν να δηλώσουν την περιουσία τους θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν θα μπορούν να την αξιοποιήσουν όσο εύκολα νομίζουν. Θα ταλαιπωρούνται, δηλαδή, κάθε φορά που θα θέλουν να μεταβιβάσουν ή να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων τους.

Τους καλεί για τελευταία φορά

«Αναφορικά με την ενεργοποίηση του νόμου για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της Πολιτείας, τονίζεται πως μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους. Μετά τη θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Όσοι πολίτες σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο. Για τον λόγο αυτόν το Κτηματολόγιο αισθάνεται την ανάγκη να κάνει από τώρα αυτή τη διευκρίνιση» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους να το πράξουν άμεσα. Η προσέλευσή τους στα Γραφεία Κτηματογράφησης γίνεται αυστηρά κατόπιν ραντεβού, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, οι περιοχές με την μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων είναι τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Μαγνησίας / Σποράδων, Ιωαννίνων / Θεσπρωτίας και Δυτικής Αττικής / Νήσων Αττικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This