Βουλή: Οι μηχανόβιες, η ετοιμόγεννη, και οι φωτογραφίες για χάζεμα

Must Read

Με τα υπουργικά έδρανα να γεμίζουν μετά από 4 χρόνια… γραβάτες ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των 300 της νέας Βουλής.

Και δεν ήταν λίγες οι «στιγμές» που τράβηξαν τα βλέμματα και συζητήθηκαν στα χαρούμενα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι «μάχες» στο Ναό της Δημοκρατίας…

x-default

Να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι πρεμιέρα μαζί με τους νέους βουλευτές έκαναν και οι… γραβάτες στα υπουργικά έδρανα που κοντέψαμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν τα τελευταία 4 και κάτι χρόνια.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Κρίτωνα Αρσένη να εμφανιστεί χωρίς σακάκι (πάλι καλά που δεν έβαλε ρόζ μπλουζάκι) σπάζοντας το πρωτόκολλο.

Λίγο πριν την ορκωμοσία ο Π. Πικραμμένος υποκλίθηκε στον Αρχιεπίσκοπο σε αντίθεση με τον Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος φίλησε τα χέρια κάποιων μητροπολιτών.

Στα «ορεινά» έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ κάθισαν παλαιότεροι βουλευτές όπως οι Παππάς, Δραγασάκης, Χαρίτσης, και Τσακαλώτος. Ε, ο παλιός είναι αλλιώς!

Πρώτη θέση στα έδρανα της ΝΔ έπιασε η Ντόρα Μπακογιάννη και δίπλα της ο Θανάσης Μπούρας ο «πατριάρχης» λόγω αρχαιότητας Γιάννης Τραγάκης και η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από βουλευτές όλων των παρατάξεων.

«Σε ενδιαφέρουσα» κατάσταση εμφανίσθηκε η βουλευτής της ΝΔ από την Α Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου. Είναι 8 μηνών έγκυος!

Τσίπρας, Βούτσης και Βασιλικός (με το χαρακτηριστικό του καπέλο) ήταν στη πρώτη σειρά των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό ήταν ο Γ. Παπανδρέου (από τη μεριά του ΚΙΝΑΛ φυσικά και μετά από πρόσκληση της Φ. Γεννηματά που του είπε «έλα να καθίσεις μαζί μου»).

Ο Κ. Μητσοτάκης μπήκε στην Ολομέλεια από την πλαϊνή πόρτα – αυτήν από την οποία έμπαινε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και όχι από τα υπουργικά.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, παραδοσιακά μόνο η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ πολλοί βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη πλειοψηφία (φυσικά και ο Αλέξης Τσίπρας) ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο όμως δεν ήταν λίγοι και οι βουλευτές του κόμματος που είχαν ορκιστεί με θρησκευτικό. Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο για την πολιτική φυσιογνωμία του «μετασχηματισμένου» ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαμε όμως και μοτοαφίξεις! Όχι από τον Αλέξη Τσίπρα (θυμάστε την άφιξή του στο προεδρικό με μηχανή πριν από χρόνια)αλλά από δύο νέες και ωραίες της νέας Βουλής: τη Δόμνα Μιχαηλίδου και την πρώην τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου.

Τέλος την παράσταση έκλεψε το 7 μηνών παιδάκι του Σίμου Κεδίκογλου που το κρατούσε αγκαλιά μπαίνοντας στη Βουλή και δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και την εμφάνιση του Γιώργου Βαρεμένου με γραβάτα στο έδρανο του προέδρου της Βουλής. Νέα κυβέρνηση, νέο dress code!

Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι της τύχης αλλά η ουσία είναι ότι το Κανάλι της Βουλής αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας έπαιξε ένα ιστορικό αφιέρωμα στον Ευάγγελο Αβέρωφ Τοσίτσα. Υπενθυμίζεται ότι ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ήταν ένας από τους στενότερου συνεργάτες του Αβέρωφ και ακόμη και σήμερα υπερασπίζεται την ιστορική του μνήμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This