Ο θάνατος που έκανε τον Κυριάκο φανατικό αντικαπνιστή

Must Read

 Είναι γνωστό πως ο πρωθυπουργός είναι γνωστός αντικαπνιστής. Ο ίδιος δεν έχει καπνίσει ποτέ και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα του καπνίσματος από τότε που έχασε -όπως ο ίδιος έχει διηγηθεί- τον παππού του (τον πατέρα της μητέρας του) από καρκίνο των πνευμόνων.  Έχει περιγράψει ο ίδιος: «Δώδεκα ετών με φώναξε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, λίγο πριν πεθάνει: μου είπε εμείς δεν ξέραμε τότε τη ζημιά που κάνει το τσιγάρο, τώρα εσείς το ξέρετε και σε παρακαλώ να μην καπνίσεις ποτέ. Όχι απλά δεν κάπνισα, αλλά θα εφαρμόσω τον αντικαπνιστικό νόμο αμέσως».

Μάλιστα, δείχνοντας την ευαισθησία του στο συγκεκριμένο θέμα τοποθέτησε στην 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, την γιατρό κ. Γκάγκα υπεύθυνη της πνευμονολογικής κλινικής στο Σωτηρία.

 «Για να τιμήσω έναν άνθρωπο που κάθε μέρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του πνεύμονα που προέρχεται από το κάπνισμα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This