ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πού βρήκαν δουλειά οι 94 «τέως» του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πού βρήκαν δουλειά οι 94 «τέως» του ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 94 είναι οι πρώην (πλέον) βουλευτές και συνεργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή και έτσι θα αναζητήσουν το… μεροκάματο εκτός πολιτικής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί ήδη από το επάγγελμά τους και ανήκουν στους τυχερούς. Οι νεώτεροι στον πολιτικό στίβο θα πρέπει τώρα «να σηκώσουν τα μανίκια» μια και από το 2010 έχει καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη (την λαμβάνουν μόνο όσοι είχαν εκλεγεί τα προηγούμενα χρόνια και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ).


Πίσω στην «Αυγή» ο Γιώργος Κυρίτσης

Από τους εκλεγέντες με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας απουσιάζουν ο Νίκος Κοτζιάς, που θα επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ήδη γράφει βιβλίο, η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο καθηγητής πανεπιστημίου Κώστας Γαβρόγλου που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Από την παλαιά Β’ Αθηνών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει δικηγορικό γραφείο, όπως και η Κατερίνα Παπακώστα που συνεργάσθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην εργασία του στην «Αυγή» επέστρεψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης, που προσφάτως έγινε και πατέρας.

Συνταξιοδοτημένοι είναι οι δημοσιογράφοι Νίκος Ξυδάκης, Αννέτα Καββαδία και Τέρενς Κουίκ, ο στρατιωτικός Νίκος Τόσκας, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος (υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος), ο Γιάννης Θεωνάς, η Ελένη Αυλωνίτου (εργαζόταν στο Κέντρο Ελέγχου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ),

Στην Α’ Πειραιώς συνταξιούχος είναι η δημοτική υπάλληλος Πειραιά Ελένη Σταματάκη και ο καθηγητής του Birkbeck College του Λονδίνου Κώστας Δουζίνας. Αντίθετα η δασκάλα Γεωργία Γεννιά θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επιστρέψει στην εκπαίδευση.

Και πάλι καθηγητής στο ΑΠΘ ο Δημήτρης Μάρδας

Στο γραφείο που έχει ως μηχανικός επέστρεψε ήδη η  πρ. βουλευτής Β’ Πειραιά Εύη Καρακώστα, ενώ η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι συνταξιούχος έμπορος.

Από το παλαιό υπόλοιπο Αττικής δεν εξελέγησαν 3 βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το επάγγελμά τους: ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αριστείδης Μπαλτάς, ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας και ο γιατρός (στο ΚΑΤ) Γιάννης Δέδες.

Πολλούς συνταξιούχους έχουμε και στην Α’ Θεσσαλονίκης: Νίκος Παρασκευόπουλος και Τάσος Κουράκης από το ΑΠΘ και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο ΑΠΘ επιστρέφει για να διδάξει και ο Δημήτρης Μάρδας της Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης (της Α’ Θεσσαλονίκης) θα επανέλθει στην δικηγορία.

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν εξελέγη η Μαρία Τριανταφύλλου, η οποία επιστρέφει στα φροντιστήρια ως καθηγήτρια, και στην Αχαΐα οι 2 από τους 3 βουλευτές: ο μηχανολόγος Κώστας Σπαρτινός και ο δάσκαλος Ανδρέας Ριζούλης. Ο πρώτος επιστρέφει στο γραφείο του ως μελετητής και σύμβουλος επιχειρήσεων και ο δεύτερος στη δημόσια εκπαίδευση.

Ξαναφοράει ακουστικά ο ηχολήπτης Χρήστος Καραγιαννίδης

Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιστρέφει ο καθηγητής Χρήστος Μαντάς και στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ιωαννίνων ο Γιάννης Στέφος. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Βοιωτίας επιστρέφει ο μαθηματικός Νίκος Θηβαίος και στο δικηγορικό του γραφείο επιστρέφει ο πρ. βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας και στο λογιστικό του ο Χρήστος Μπγιάλας των Γρεβενών. Ο πρ. βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης εργαζόταν ως ηχολήπτης και πιθανότατα θα επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Στα Δωδεκάνησα ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Δημήτρης Γάκης πήρε σύνταξη, ενώ ο Ηλίας Καματερός θα συνεχίσει στο τεχνικό γραφείο που έχει στην Κω.

Γιατροί είναι και οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Έβρο που δεν εξελέγησαν. Όμως ο μεν Γιώργος Καϊσας είναι συνταξιούχος, ο δε ακτινολόγος Δημήτρης Ρίζος επιστρέφει στην δημόσια υγεία.

Στην Εύβοια συνταξιοδοτήθηκε ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Γιώργος Ακριώτης, ενώ στη σύνταξη έχει βγει από το 2015 ο Τάσος Πρατσόλης (ήταν διευθυντής εργοστασίου της ΒΙΔΟΜΕΤ) και η Ζωή Λιβανίου, η οποία θα επιστρέψει στις αγαπημένες της πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στην οικοδομή ο κατασκευαστής Δημήτρης Δημητριάδης

Στα πολιτιστικά επιστρέφει και ο σκηνοθέτης και παραγωγός Θέμης Μουμουλίδης, που είχε εκλεγεί στην Κοζάνη, ενώ στο δικηγορικό του γραφείο ο Γιάννης Θεοφύλακτος και στο τεχνικό του γραφείο ο κατασκευαστής Δημήτρης Δημητριάδης. Στην Κοζάνη είχε εκλεγεί και ο εν αποστρατεία στρατιωτικός Γιώργος Ντζιμάνης.

Η δικηγορία περιμένει και τον πρ. υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή που εκλεγόταν στη Ζάκυνθο. Στην Ηλεία συνταξιούχοι είναι η εικαστικός Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη (που δεν ήταν καν υποψήφια στις εκλογές) και ο υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκης Μπαλαούρας. Αντίθετα ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης διδάσκει στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση.

Με την ιατρική μπλούζα ο Μιχελογιαννάκης

Στην Ημαθία ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ουρσουζίδης έχει κατασκευαστική εταιρεία και ο Χρήστος Αντωνίου είναι οικονομολόγος.

Στην ιατρική θα επιστρέψει και ο καρδιολόγος πρ. βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ άγνωστη ακόμη είναι η επαγγελματική πορεία του αρχιτέκτονα Σπύρου Δανέλλη που δεν είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεργάστηκε τους τελευταίους μήνες.

Στην Καβάλα συνταξιούχος είναι ο καθηγητής Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ενώ πρέπει να συνταξιοδοτείται και ο δημόσιος υπάλληλος Κώστας Μορφίδης. Στη δικηγορία επιστρέψει ο Γιώργος Παπαφιλίππου.

Στην Καρδίτσα η Παναγιώτα Βράντζα επιστρέφει στις βιολογικές κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούσε.

Στην Κέρκυρα η μεν Φωτεινή Βάκη θα συνεχίσει να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, ο δε Κώστας Παυλίδης θα εργαστεί στο λογιστικό – ασφαλιστικό του γραφείο.

Πίσω στις φραντζόλες του ο Κωνσταντινέας

Συνταξιούχος είναι και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ήταν διευθύντρια στην Πολεοδομία Κεφαλλονιάς, όπως και ο Θόδωρος Παραστατίδης του Κιλκίς (που δεν ήταν υποψήφιος για να εκτεθεί με το ΚΙΝΑΛ ο γιός του).

Στην Κόρινθο η Μαρία Θελερίτη είναι συνταξιούχος υπάλληλος του Δημοσίου και ο Κώστας Τσόγκας έχει δικηγορικό γραφείο.

Δικηγορικό γραφείο έχει και ο Αντώνης Συρίγος στη Σύρο, ενώ ο γιατρός Νίκος Μανιός έχει βγει στη σύνταξη. Στην δικηγορία θα δούμε και την Παναγιώτα Κοζομπόλη από τη Μεσσηνία, ενώ ο πρ. διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας θα ασχοληθεί πάλι με τα αρτοποιεία του.

Στα χωράφια του γυρίζει ο Νίκος Παπαδόπουλος

Στη Λάρισα ο αγρότης Νίκος Παπαδόπουλος επιστρέφει στα χωράφια του που τα καλλιεργεί μαζί με τα παιδιά του.

Στο φαρμακείο του γυρίζει ο πρ. βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης, όπως και ο πρ. βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης. Στην αρχαιολογία θα εργαστεί η Παναγιώτα Δριτσέλλη  πρ. βουλευτής Τρικάλων. Η δημοσιογραφία περιμένει τον πρ. βουλευτή Μαγνησίας Συμεών  Μπαλλή, εφόσον δεν αποσυρθεί και το καζίνο Ξάνθης τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, καθώς εκεί εργαζόταν πριν γίνει βουλευτής. Ο Γιάννης Σηφάκης της Πέλλας γύρισε ήδη στο τεχνικό του γραφείο

Στο δικηγορικό του γραφείο στην Κατερίνης επιστρέφει ο Χάρης Τζαμακλής, ενώ ο Αστέριος Καστόρης θα εργαστεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Στην Κομοτηνή η ιατρική περιμένει τον Μουσταφά Μουσταφά (που πάντως έχει πάρει σύνταξη) και τον Αϊχάν Καρά Γιουσούφ. Το ίδιο ισχύει και για την μαιευτήρα – γυναικολόγο των Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή. Στο πανεπιστήμιο έχει ήδη επιστρέψει ο Δημήτρης Σεβαστάκης που δεν κατέβηκε στις εκλογές στη Σάμο.

Ο μηχανολόγος Απόστολος Καραναστάσης το 2015 είχε παραιτηθεί από την ΔΕΥΑ Λαμίας και ο γεωπόνος Δημήτρης Βέττας επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα ο Θανάσης Μιχελής είναι συνταξιούχος της δευτεροβάθμιας. Στο γεωπονικό επάγγελμα επιστρέφει και η Κατερίνα Ιγγλέζη της Χαλκιδικής και στην ιατρική ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου της Φωκίδας.

Ο Κώστας Σέλτσας θα εργαστεί πάλι στο οδοντιατρείο του στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Στα Χανιά ο Γιώργος Σταθάκης επιστρέφει στο πανεπιστήμιο αν και πλησιάζει η ημερομηνία που θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρει σύνταξη, η Βάλια Βαγιωνάκη είναι ήδη συνταξιούχος, ενώ ο Αντώνης Μπαλωμενάκης εργάζεται στο δικηγορικό του γραφείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιτ Μπουλ επιτίθεται σε μποξέρ κι αυτός απαντάει με «κροσέ» (video)

Ένα πρωτοφανές βίντεο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες στην Ρωσία, στο οποίο διακρίνεται μια... άνιση μάχη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο...

Ιδού οι χειρότεροι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για φέτος

Κάποιοι δήμοι ξέμειναν από φαντασία φέτος, ενώ άλλοι αντιθέτως το παρατράβηξαν θα λέγαμε, με αποτέλεσμα να μας δίνουν τροφή για ξεκαρδιστικούς συνειρμούς.... Μπλε... κυδώνι (;)...

Η κόρη της Madonna με αξύριστες μασχάλες, σε ομαδικά όργια για… καλό σκοπό (video)

Η 23 ετών Lourdes, κόρη της εμβληματικής τραγουδίστριας της pop, Madonna, συμμετέχει σε μια αισθησιακή περφόρμανς της Ισπανίδας φωτογράφου και art director, Carlota Guerrero. Στην...

O μηνιαίος μισθός που παίρνουν τα… έγκλειστα κορίτσια στο GNTM 

Η Μαρίνα Γρηγορίου μίλησε στην κάμερα του Happy Day και αποκάλυψε την περίοδο που διανύει μετά την αποχώρησή της από το ριάλιτι μόδας. Η πρώην...

Τα πιο περίεργα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες

Κάποιοι έχουν ιδιαίτερα χαρίσματα εκ φύσεως και άλλοι έχουν αναπτύξει τεχνικές ή συνήθειες που τους χάρισαν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες: Ο 24χρονος Έντουαρντ Νίνο...

Χιλιάδες θεατές ακυρώνουν τις συνδρομές τους στο Netflix για τον «σύγχρονο» Ιησού (video)

Σάλο έχει προκαλέσει πριν καν παιχτεί η σειρά του Netflix με τίτλο «Μεσσίας» και θέμα έναν πιθανό «σύγχρονο» Ιησού Χριστό. Κατά χιλιάδες οργανώνονται οι...

Δείτε τα φωτογραφικά κλικ που τραβήχτηκαν ένα δευτερόλεπτο πριν την… καταστροφή

Είναι αυτό που λέμε η «κακιά στιγμή», αποτυπωμένη στον φωτογραφικό φακό, κλάσματα δευτερολέπτου πριν συμβεί η απόλυτη... καταστροφή! Το ράφτινκ αποδείχθηκε επικίνδυνο για ορισμένους Οι στιγμές...

Ο Sin Boy ερωτευμένος με το Sin Girl του (video)

Ο εκκεντρικός trapper,  Sin Boy, που απασχόλησε όσο κανείς με τη μεγάλη επιτυχία του single «Mama», αλλά και λόγω του ακατάληπτου instagram-ικού παραληρήματός του...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

TRENDING

Πιτ Μπουλ επιτίθεται σε μποξέρ κι αυτός απαντάει με «κροσέ» (video)

Ένα πρωτοφανές βίντεο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες στην Ρωσία, στο οποίο διακρίνεται μια... άνιση μάχη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο...

Ιδού οι χειρότεροι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για φέτος

Κάποιοι δήμοι ξέμειναν από φαντασία φέτος, ενώ άλλοι αντιθέτως το παρατράβηξαν θα λέγαμε, με αποτέλεσμα να μας δίνουν τροφή για ξεκαρδιστικούς συνειρμούς.... Μπλε... κυδώνι (;)...

Η κόρη της Madonna με αξύριστες μασχάλες, σε ομαδικά όργια για… καλό σκοπό (video)

Η 23 ετών Lourdes, κόρη της εμβληματικής τραγουδίστριας της pop, Madonna, συμμετέχει σε μια αισθησιακή περφόρμανς της Ισπανίδας φωτογράφου και art director, Carlota Guerrero. Στην...

O μηνιαίος μισθός που παίρνουν τα… έγκλειστα κορίτσια στο GNTM 

Η Μαρίνα Γρηγορίου μίλησε στην κάμερα του Happy Day και αποκάλυψε την περίοδο που διανύει μετά την αποχώρησή της από το ριάλιτι μόδας. Η πρώην...

Τα πιο περίεργα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες

Κάποιοι έχουν ιδιαίτερα χαρίσματα εκ φύσεως και άλλοι έχουν αναπτύξει τεχνικές ή συνήθειες που τους χάρισαν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες: Ο 24χρονος Έντουαρντ Νίνο...

Χιλιάδες θεατές ακυρώνουν τις συνδρομές τους στο Netflix για τον «σύγχρονο» Ιησού (video)

Σάλο έχει προκαλέσει πριν καν παιχτεί η σειρά του Netflix με τίτλο «Μεσσίας» και θέμα έναν πιθανό «σύγχρονο» Ιησού Χριστό. Κατά χιλιάδες οργανώνονται οι...

Δείτε τα φωτογραφικά κλικ που τραβήχτηκαν ένα δευτερόλεπτο πριν την… καταστροφή

Είναι αυτό που λέμε η «κακιά στιγμή», αποτυπωμένη στον φωτογραφικό φακό, κλάσματα δευτερολέπτου πριν συμβεί η απόλυτη... καταστροφή! Το ράφτινκ αποδείχθηκε επικίνδυνο για ορισμένους Οι στιγμές...

Ο Sin Boy ερωτευμένος με το Sin Girl του (video)

Ο εκκεντρικός trapper,  Sin Boy, που απασχόλησε όσο κανείς με τη μεγάλη επιτυχία του single «Mama», αλλά και λόγω του ακατάληπτου instagram-ικού παραληρήματός του...

Την «έπεσε» η Miss Αυστραλία στην Σταρ Ελλάς – Στο νοσοκομείο η Ελληνίδα καλλονή

Βγήκαν τα... μαχαίρια στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς Miss World που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 14 Δεκεμβρίου. Όπως καταγγέλλει αποκλειστικά μέσω της «Espresso» και του...

GNTM spoiler: Τα γενέθλια της Κάτιας και η μπουλντόζα που θα γκρεμίσει το όνειρο της Ίλντα Κρόνι (video)

Στο 27ο επεισόδιο χθες , η Κωνσταντίνα Φλώρου και η Πόπη Γαλετσά δεν ικανοποίησαν τους κριτές με την απόδοση τους στη δοκιμασία και αποχώρησαν. Το...