Όλοι οι (Γιαννιώτες) άνθρωποι του «Προέδρου»

Must Read

Ο Κώστας Τασούλας από  τις 18 Ιουλίου  είναι ο 13ος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ήδη έχει στο ενεργητικό του δυο ρεκόρ. Είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής που η καταγωγή του έλκει από την  Ήπειρο και εξελέγη με 283 ψήφους, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε αντίστοιχη ψηφοφορία.

  • Του Αντώνη Ι. Αντωνιάδη

Ο Κώστας Τασούλας ως πολιτικός και ως πολίτης ξεχωρίζει από τις αστικές καταβολές του και το φλεγματώδες- βρετανικών αποχρώσεων- ύφος που τον διακρίνει. Στην καθημερινότητά του είναι  προσιτός και απρόσιτος ταυτόχρονα. Αποφεύγει τις εντάσεις. Είναι από τους διανοούμενους της Βουλής και σε κάθε ευκαιρία το επιβεβαιώνει. Το πάθος του είναι το διάβασμα και δη η Ιστορία. Στις παρεμβάσεις του στην Βουλή έχει σχεδόν πάντα αναφορές από την λογοτεχνία ή ιστορικά παραδείγματα.

Αυτός και οι συνεργάτες του έχουν ένα κοινό: την καταγωγή από τα Γιάννενα.  Εδώ και χρόνια το δεξί του χέρι και πλέον Διευθυντής του γραφείου στη Βουλή είναι ο κ. Βασίλης Νταβώνης. Είναι ο άνθρωπος του Προέδρου που εκτός των άλλων έχει επιφορτιστεί-εν μέρει- και με την ενημέρωση των δημοσιογράφων εάν αυτό απαιτηθεί. Ωστόσο  στο γραφείο του στην Βουλή, όλα περνούν  από τα χέρια της  ευγενικής ομολογουμένως γραμματέως του, της κ. Βιβής Χανιωτάκη. 

Στα λειτουργικά πόστα του Κοινοβουλίου, ο Γιώργος Μυλωνάκης στενός σύμβουλος και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανέλαβε  γενικός γραμματέας της Βουλής στη θέση του Κώστα Αθανασίου. Ο Βασίλης Μπαγιώκος μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιστημονικής Εποπτείας της Βουλής,  ανέλαβε καθήκοντα ειδικού γραμματέα της Βουλής στη θέση του Κωνσταντίνου Βασιλάκη.

Αλλαγές είχαμε και στην πυραμίδα της αστυνομικής φρουράς της Βουλής. Καθήκοντα Φρούραρχου  ανέλαβε ο κ. Φώτης Ντουίτσης. Ένας μάχιμος  αξιωματικός που πριν έρθει στην Βουλή, υπηρετούσε στη Δίωξη Εγκλήματος κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας που αντικατέστησε τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο ο οποίος αποστρατεύτηκε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This