Εφεραν (ν)τροπολογία για να καλύψουν τον διοικητή της ΕΥΠ με προϋπηρεσία σεκιουριτά!

Must Read

Η πρώτη γκάφα της κυβέρνησης με φόντο την ΕΥΠ. Μετά τις πιέσεις που δέχτηκε για τα προσόντα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, έφερε άρον άρον τροπολογία για να τον καλύψει αλλάζοντας τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει.

Το λάθος της κυβέρνησης που έτρεξε να καλύψει παρά τις επιφυλάξεις που υπήρχαν τον Παναγιώτη Κοντολέων, με προϋπηρεσία σεκιουριτά  δημιουργεί ερωτηματικά και αποτελεί την πρώτη σκιά στις 50 μέρες της νέας κυβέρνησης. 

Οι δυο διατάξεις – τροπολογίες.

•Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 αντικαθίσταται ως εξής: «Για το διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

•Με την τροποποίηση του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 αναφορικά με τα προσόντα διορισμού του Διοικητή της ΕΥΠ, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής προσώπου με αυξημένη επαγγελματική εμπειρία για τη θέση αυτή. Ειδικότερα με την προτεινόμενη διάταξη ως απαιτούμενα προσόντα για την επιλογή Διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του Δ. Τζαννακόπουλου, προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αλλάξει εκ των υστέρων τους όρους για την επιλογή διοικητών.

«Αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει αναδρομικά όρους και προϋποθέσεις για επιλογή σε δημόσιο φορέα ώστε αναδρομικά να καλύψει παράνομη επιλογή που της έχει επισημανθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην το κάνει», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Υπενθυμίζουμε  ότι χθες ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό με ερώτησή του να κατατεθούν στη Βουλή τα πτυχία του νέου διοικητή.

Σήμερα ο κ. Ραγκούσης, ανέφερε σε δήλωση του ότι, «ο κ. Μητσοτάκης με τροπολογία όνειδος, αντί να αλλάξει τον παράνομο Διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει-εκ των υστέρων-για χάρη του το Νόμο. Νομιμοποιείται πλέον ο διορισμός Διοικητή χωρίς πτυχίο!».

Για το θέμα αυτό, επισημαίνει ότι «οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη ανακοίνωσαν ότι έχει αφήσει απροστάτευτη την εθνική ασφάλεια της χώρας τόσο καιρό, για να καταργήσει το πτυχίο ως προσόν διορισμού κι έτσι να διορίσει υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι ως Διοικητή».

Και καταλήγοντας τονίζει: «Επιτέλους ποιος “κρατάει” τον Πρωθυπουργό και τον αναγκάζει να διαπράττει αυτήν τη σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή;».

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΠ

Από τη διαδικασία και την ψηφοφορία ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ 25 δήλωσαν ότι αποχωρούν, αντιδρώντας τόσο στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου όσο και για την κατάθεση των υπουργικών τροπολογιών.

Στις 6.30 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την ΕΥΠ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Το σχετικό αίτημα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο να κάνει λόγο για “ντροπιαστική απαράδεκτη και σκανδαλώδη τροπολογία“.

Ενημέρωσε το Σώμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιλέγει την “λύση” της αποχώρησης, όπως έκαναν το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ και η ΜεΡΑ 25, παρά την πρόκληση της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε η ψηφοφορία να διεξαχθεί η αύριο ή την Δευτέρα του πρωί, κάτι που, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να γίνει αφού το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, στο οποίο εντάσσεται η τροπολογία, συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Έτσι ο κ. Τασούλας όρισε την ψηφοφορία για τις 6.30 το απόγευμα σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This