Είναι πολλά τα λεφτά… Άδωνι – «Πυρά» του Παππά για το αναπτυξιακό

Must Read

Λεφτά, όπως φαίνεται, υπάρχουν, τουλάχιστον για να μπουν σε εφαρμογή όσα ορίζει το νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα, με την εφημερίδα «δημοκρατία», που αναφέρεται στην Ειδική έκθεση η οποία συνόδευε το πολυνομοσχέδιο, θα χρειαστεί να δαπανηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μεταξύ άλλων:
52.000 ευρώ για τη σύσταση θέσης μετακλητού προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
20.000 ευρώ για την καταβολή επιδόματος ευθύνης σε προϊσταμένους νέων οργανικών ομάδων που δημιουργούνται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
• Ποσό -που δεν έχει οριστεί ακόμη- για τη δημιουργία οκτώ νέων οργανικών θέσεων για το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας (!) που θα συσταθεί στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
• Ποσό -που δεν έχει επίσης οριστεί- για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό οικονομικών δραστηριοτήτων όπως οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες (σε αυτό θα συμπεριληφθεί και το πρακτορείο διανομής Τύπου, ευρύτερων συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη).
60.000 ευρώ για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους του οριζόμενου αναπληρωτή γενικού γραμματέα Πολιτικής Εργασίας.

Περαιτέρω δαπάνες θα προκύψουν, όμως, και για τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ. Η αύξηση, για παράδειγμα, των αντιδημάρχων κατά 21 που προβλέπεται θα επιφέρει μία συνολική αύξηση της τάξεως των περίπου 390.000 ευρώ για την καταβολή αντιμισθίας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αρκετοί… θα βρουν μία θέση στον ήλιο κι έναν μισθό στον λογαριασμό τους!

Ο Παππάς μιλάει για αδιαφάνεια και σπατάλες

Στο μεταξύ, «πυρά» κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου εξαπέλυσε με δήλωσή του ο Νίκος Παππάς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από σπατάλη και αδιαφάνεια, ενώ τονίζει πως εμπεριέχει όλα τα συστατικά που οδήγησαν την οικονομία σε κρίση.

«Αυτό το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από σπατάλη, διότι διοχετεύει πόρους σε τομείς της οικονομίας, οι οποίοι δεν δημιουργούν απασχόληση. Χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, διότι δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να εκδίδει άδειες χωρίς κανέναν άλλον έλεγχο.

Χαρακτηρίζεται από ασυδοσία, διότι παρεκκλίνει από την περιβαλλοντική νομοθεσία και την προστασία της εργασίας» παρατήρησε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο κάθε άλλο παρά μπορεί να διατηρήσει τη χώρα στην τροχιά της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

«Το πολυδιαφημισμένο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ., έρχεται να υλοποιήσει κάθε απαίτηση του κεφαλαίου που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει, χωρίς καμιά περιστροφή, πως η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τσακισμένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επισημαίνει στη συνέχεια ότι το πολυνομοσχέδιο εκχωρεί γην και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο που στο όνομα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας θα μπορεί να επενδύει πρακτικά όπου θέλει, με όποιους όρους θέλει, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες στον λαό και στο περιβάλλον, με άρση ακόμη και του όποιου πλαισίου προστασίας ίσχυε έως σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This