Τσε… Βαρουφάκης

Συνεχίζεται το τουρ του Γιάνη σε Κούβα και Μεξικό με στόχο να συντρίψει την Παγκόσμια Αυτοκρατορία του Κεφαλαίου

Must Read

«Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, θα γλεντήσω μια βραδιά, και θα καταλήξω σούρα 
στα στενά του Σακαφλιά». Γάντι ταιριάζει ο Βασίλης Τσιτσάνης στο τουρ που κάνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε Κούβα και Μεξικό, με προγραμματισμό για Χιλή και Κολομβία, προκειμένου να συντρίψει την Παγκόσμια Αυτοκρατορία του Κεφαλαίου… Από το βράδυ της Κυριακής ο Γιάνης Βαρουφάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Μεξικό.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Αβάνα και… δεν συμμαζεύεται! Εκεί, δηλαδή, που τα απομεινάρια της Αριστεράς έχουν γίνει μέχρι και «τουριστικό φολκλόρ».

Ο Βαρουφάκης, αφού πρώτα εγκατέστησε στην Ελλάδα το κόμμα, τις απόψεις και την ιδεολογία του, αποφάσισε τώρα να ανοιχτεί και διεθνώς, φτιάχνοντας το Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων… ένα «μεγάλο στοίχημα για το ΜέΡΑ25, το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή, από το οποίο θεωρούμε πως εξαρτώνται πολλά για τη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου, όπως εξελίσσεται μετά και τον πρόσφατο πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τον Νέο Ψυχρό Πόλεμο», σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο Βαρουφάκης βάλθηκε να καταργήσει την Παγκόσμια Αυτοκρατορία του Κεφαλαίου παρέα με τους Λατινοαμερικάνους. Απηύθυνε πρόσκληση σε 43 αντιπροσώπους, ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες, βουλευτές και πολιτικούς, από 26 χώρες και από τις έξι κατοικημένες ηπείρους, σε συνέδριο στην Κούβα για «την ίδρυση ενός Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων», προκειμένου να συντρίψει την ισχύουσα, καταστροφικά εκμεταλλευτική, ιμπεριαλιστική, διεθνή οικονομική τάξη, ώστε στη θέση της να οικοδομήσει μια Νέα Διεθνή Οικονομική Τάξη στην οποία άνθρωποι και Γη να μπορούν να αναπνεύσουν, να ζήσουν και να ευημερήσουν – μαζί…» Ετσι είπε! Την Κιβωτό του Νώε ζητά να ξαναφτιάξει δηλαδή!

Για τον λόγο αυτό, μετά την Κούβα και το Μεξικό σειρά έχουν οι συναντήσεις με τους προέδρους της Χιλής και της Κολομβίας, των οποίων τα ραντεβού έχει ήδη κλείσει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σήμερα, μάλιστα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, μέλος του Συμβουλίου της Προοδευτικής Διεθνούς και Συνιδρυτής του DiEM25, θα συναντήσει τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ στο προεδρικό μέγαρο, για τη νέα επανάσταση που οραματίζεται.

Εξάγουμε πολιτική πρόταση και σκέψη… 100%!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This