Το «πάρτι» της Γιάννας στη Βουλή… έστειλε την Επανάσταση του ’21 σε δεύτερη μοίρα

Must Read

Με μία τελετή που έμοιαζε με… πάρτι στη βίλα του Παλαιού Ψυχικού (ευτυχώς έλειπαν τα πυροτεχνήματα), υψηλούς καλεσμένους και κεντρικό πρόσωπο –φυσικά- την Γιάννα Αγγελοπούλου πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η «πανηγυρική» εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Η «οικοδέσποινα» στην ομιλία της έπλεξε το εγκώμιο της… πολυπολιτισμικότητας, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τόσο την ελληνική Ιστορία όσο και την Επανάσταση του 1821.

Στην ομιλία της δε, υποστήριξε ότι «Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ, ο πρόσφυγας από τη Συρία που πέρασε στο Πολυτεχνείο», ενώ δεν αναφέρθηκε παρά ελάχιστα στην Εθνική Παλιγγενεσία και περιορίστηκε σε γενικότητες και συνθήματα, όπως ότι «τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα» και ότι είναι μια ευκαιρία «αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο».

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην εφοπλιστική αλλά και την αγροτική παράδοση της Ελλάδας ενώ προκάλεσε αίσθηση η δήλωσή της ότι ο εορτασμός για τα 200 χρόνια θα είναι «μακριά από τη μελαγχολία της διαρκώς διωκόμενης και αδικημένης Ελλάδας» αλλά και από το σύνδρομο του «περιούσιου λαού», που αποτελεί το κέντρο του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας από το Κανάλι της Βουλής, διακόπτοντας τη μετάδοση της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων ένα τέταρτο πριν από την έναρξη της ειδικής εκδήλωσης (!), με σκοπό την προβολή ειδικής εκπομπής. Σε αυτή μεταδόθηκε απευθείας η μετά βαΐων και κλάδων άφιξη της κυρίας Αγγελοπούλου και των επισήμων στη Βουλή. Η ίδια κατέφθασε με τον σύζυγό της Θεόδωρο, τα δύο παιδιά της και τη νύφη της Ελλη Παπαδιαμάντη. Η διάθεση ήταν, όπως πάντα, ανεβασμένη, καθώς άρχισε να συνομιλεί με όλους και να χαιρετά όποιον συναντούσε, όπως τον Ζαχαρία Ιμάμ, στον οποίο αναφέρθηκε και στην ομιλία της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, της Φώφης Γεννηματά, του Κώστα Σημίτη, καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων. Ακόμη παρέστησαν επικεφαλής διπλωματικών αποστολών και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ηχηρές απουσίες

 Αρκετές ήταν οι απουσίες από την εκδήλωση. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι συμφωνεί με την ιδέα για τη σύσταση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», διαφωνεί όμως με την επιλογή των προσώπων που θα την απαρτίζουν. «Θεωρούμε πως η τοποθέτηση της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην προεδρία της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” δεν είναι συμβατή με τη σημειολογία και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι εορτασμοί αυτοί στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο κ. Βελόπουλος.

Και συνέχισε: «Από τη στιγμή που επελέχθη πρόσωπο που δεν είναι κοινής αποδοχής από τους πολίτες κι επειδή τα πρόσωπα έχουν σημασία και δίνουν αξία (κι αντίστοιχα απαξιώνουν) θεσμούς και πρωτοβουλίες, ως Ελληνική Λύση αποφασίσαμε πως δεν θα μπορούμε να έχουμε συμμετοχή τόσο στη σημερινή εκδήλωση όσο και στις διεργασίες της επιτροπής που θα ακολουθήσουν. Δυστυχώς, η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για μία εθνική επέτειο αμαυρώνεται από ένα και μόνο πρόσωπο».

Απόντες, επίσης, ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This