O λαλίστατος Άδωνις «ξέχασε» να απαντήσει στις απειλές των ΗΠΑ για τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

Must Read

Ωμή προειδοποίηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποφύγει τη συνεργασία με την Κίνα απηύθυνε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, με τον παριστάμενο και λαλίστατο Άδωνι Γεωργιάδη να βάζει την ουρά στα σκέλια και να δηλώνει ότι η Ελλάδα παραμένει στον πυρήνα της δυτικής συμμαχίας, όταν προ ημερών πανηγύριζε για τις… κινεζικές επενδύσεις.

Το αμερικανικό… χαστούκι ήρθε κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, με τον κ. Ρος να προειδοποιεί για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους, οι οποίοι, όπως τόνισε, «απορρέουν από τη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα». Αφού επαίνεσε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχει πλέον η Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου πρόσφερε στην Ελλάδα μια… συμβουλή-απειλή: «Η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας».

Ανέφερε επίσης, για να χρυσώσει το χάπι στην κυβέρνηση, πως «η Ελλάδα μοιάζει με έναν φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλής ανεργίας».

Στον κ. Ρος επιχείρησε να απαντήσει ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι όσοι εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έκαναν πολλά χρήματα. Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε με ύφος υποτακτικού πως η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους ότι καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της δυτικής συμμαχίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This