Ο Σαμαράς έβαλε… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με τη θέση του για το μεταναστευτικό

Must Read

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η τοποθέτηση Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ.  Υπενθυμίζουμε ότι χθες, κατά την ομιλία του, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο- καταχειροκροτούμενος μάλιστα- για λαθρομετανάστες  τονίζοντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να λέει στον κόσμο την αλήθεια γιατί αλλιώς: «αν ξεκινάμε διστάζοντας να πούμε την αλήθεια,  δεν θα πείσουμε τον κόσμο, που ξέρει πια την αλήθεια…».

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο και για ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας από την συνθήκη των Πρεσπών.
Αμέσως, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και  κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Σύριζα κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί πάνω στο ακροδεξιό -όπως το χαρακτήρισε- παραλήρημα του πρώην πρωθυπουργού και στα όσα είπε περί ”λαθρομεταναστών” και περί της συνθήκης των Πρεσπών.

Στο ίδιο ύφος σήμερα και η Εφημερίδα των Συντακτών, κρατάει ψηλά το θέμα κάνοντας λόγο στο πρωτοσέλιδο της για ”ακροδεξιό παραλήρημα ” και ”θέσεις που θα ζήλευε και ο Ορμπάν”.

Είναι σαφές πλέον και προκύπτει τόσο από τις δηλώσεις Σαμαρά όσο και από όλα αυτά που έχουμε δει  το προηγούμενο διάστημα (αντιδράσεις στους δήμους, διαγραφές μελών, δηλώσεις στελεχών που ύστερα παύονται) ότι το κυβερνών κόμμα είναι χωρισμένο σε δυο στρατόπεδα αναφορικά με το κορυφαίο θέμα του μεταναστευτικού. Kαι αυτός ο εσωτερικός διχασμός προκύπτει σε μια περίοδο που θα μας απασχολήσει η εκλογή προέδρου δημοκρατίας…

Η χώρα μας, λόγω της θέσης της γίνεται στόχος ενός μαζικού εποικιστικού κύματος. Ολόκληρη η Ασία και η Αφρική θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη. Τα παχυλά επιδόματα και οι άλλες διευκολύνσεις που μοιράζουν αφειδώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποτελούν κράχτη γι αυτούς τους  ανθρώπους.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι θα υπάρξουν τριγμοί εντός του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι θα αυξάνονται σε ένταση όσο θα αυξάνονται και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο -που μοιάζει μάλλον με ασπιρίνη στον… καρκίνο- προσπαθεί να αγοράσει χρόνο ευχόμενη ο χειμώνας να ανακόψει τις ροές. Θα δούμε αν θα το πετύχει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This