Αντώνης Διαματάρης: Από τη Λήμνο στις ΗΠΑ ένα… πτυχίο δρόμος

Must Read

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν υπουργό να διαθέτει πτυχίο ΜΒΑ;
Όχι, ασφαλώς. Έχει από χρόνια αποδειχθεί ότι οι περισσότεροι (όλοι σχεδόν) από τους πολιτικούς που τα έκαναν θάλασσα στην σταδιοδρομία τους ήταν πτυχιούχοι και κάτοχοι πολλών τίτλων!

Ο Μπίσμαρκ, εξ άλλου, παραμένει πάντοτε επίκαιρος: «Καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς!»…

Να μην ξεχάσουμε πόσοι και πόσοι δικοί μας, καλοσπουδαγμένοι, μέσα κι έξω απο ‘δω, οικονομολόγοι και γραμματιζούμενοι, καθηγητές και λόγιοι, μας έριξαν στον καιάδα και μας φόρεσαν φέσι μέχρι τους αστραγάλους!

Μπορεί ένας υφυπουργός να λέει ότι έχει τίτλο σπουδών ΜΒΑ κι όταν τον κάνουν «τσακωτό» να αποδεικνύεται ότι απλώς γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο «Κολούμπια» αλλά δεν φοίτησε;

Μπορεί, αλλά δεν μπορεί, όταν τον «τσακώνουν» να λέει «άρες μάρες» και η κυβέρνησή του να τον καλύπτει!

Ο Αντώνης Διαματάρης, που ανέλαβε στην κυβέρνηση της ΝΔ υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, δεν μένει πια εδώ! Τον πάτησε το τραίνο. Και δεν χρειάστηκε να περιμένει τον ανασχηματισμό. Εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση. Και ήταν η μόνη λύση, έπειτα από όλα εκείνα που γράφτηκαν, ειπώθηκαν και αποκαλύφθηκαν εις βάρος του!

Έτσι, με καθυστέρηση που δεν έπρεπε να υπάρξει και με μια προσωρινή κάλυψη-γκάφα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα», μιας από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες εφημερίδες των Ελλήνων της Διασποράς, επιστρέφει στο Νιου Γιορκ. Κι ας ήταν και καλός και πιστός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η επιλογή του-δίχως άλλο- ήταν έκπληξη, αλλά όλοι παραδέχθηκαν ότι «γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα θέματα της Ομογένειας»…

Όποιοι, όμως, γνωρίζουν (έστω και ξώφαλτσα) την Ομογένεια, ουδόλως εξεπλάγησαν όταν ένα ομογενειακό μέσο ενημέρωσης έβγαλε στα φόρα το ότι ο υφυπουργός «πέρασε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια αλλά δεν ακούμπησε»…

Καθ’ ότι οι διαφορές μεταξύ φατριών και ομάδων, παρατάξεων και συνόλων της Ομογένειας, είναι μεν ελάχιστα εμφανείς, αλλά υπερβολικά δηλητηριώδεις!

Ο Αντώνης Διαματάρης, λοιπόν, ενημερώνει, τον περασμένο Ιούλιο, με ανοιχτή επιστολή την Ομογένεια ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπηρετήσει τους ομογενείς από το μετερίζι του υφυπουργού Εξωτερικών.

Γεννημένος το 1950 στη Λήμνο μετανάστευσε το 1968 στη Ν. Υόρκη. Στο βιογραφικό του, που μοιράστηκε στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι «ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας MBA από το Columbia University».

Στον ιστότοπο, όμως, της wikipedia, αναφέρεται ότι «Γεννήθηκε το 1950 στο χωριό Θάνος της Λήμνου. Μετανάστευσε την Αμερική το 1968. Ύστερα από τις Προπτυχιακές Σπουδές του, παρακολούθησε μαθήματα (Μεταπτυχιακό) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια χωρίς όμως να αποφοιτήσει. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και ζούσε στη Νέα Υόρκη. Είναι ο εκδότης της εφημερίδας της ομογένειας Εθνικός Κήρυκας από το 1978 μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2017 ενεπλάκη σε διαμάχη με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Άρα, στο βιογραφικό που μοίρασε όταν υπουργοποιήθηκε, έβαλε λίγο παραπάνω «σάλτσα» στις σπουδές, «για το ονόρε» που λένε, πιθανότατα, στο χωριό του… «Τι τα ‘θελες, Αντώνιε, τα όμορφα Παρίσια;» που θα ‘λεγε ο ποιητής…

To 1979, πάντως, για να μην λέμε μόνο τα στραβά, πριν καν γίνει 30 ετών, αγόρασε το 100% των μετοχών του «Εθνικού Κήρυκα» και το 1982 η εφημερίδα μετακομίζει για πρώτη φορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Long Island City.

Το 1997 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «The National Herald» και το 2004 ο «Εθνικός Κήρυκας» αρχίζει να έχει διαδικτυακή παρουσία. Το 2007 τιμάται με το Παράσημο του Φοίνικα από την Ελληνική Δημοκρατία και το 2015 από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα» και το 2016, μετονομάζεται η οδός μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» σε «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way»! Ε, δεν είναι και λίγα αυτά για έναν μετανάστη από τη Λήμνο, ε;

Τώρα, αν ψάχνετε να βρείτε από πού μπορεί να ήρθε η «ρουκέτα» που φιλοξένησε το «φιλικό» προς τον υφυπουργό ομογενειακό μέσο ενημέρωσης και, φυσικά, ανταγωνιστικό προς τον «Εθνικό Κήρυκα», μπορούμε να σας θυμίζουμε μια λεπτομέρεια: Στις αρχές του περασμένου Απριλίου, ο σημερινός υφυπουργός, ζητούσε απομάκρυνση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Διαβάστε επίσης: Ο Διαματάρης… καθάρισε, ενώ στην καθαρίστρια έγινε «στεγνό… καθάρισμα»

Με άρθρο του στον «Εθνικό Κήρυκα», ο Αντ. Διαματάρης, καλούσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μεταθέσει αλλού τον πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, γιατί «συμπεριφέρεται σαν χειροκροτητής του Τσίπρα»!

«Οι υπαινιγμοί στο άρθρο σας, ακόμη και αν χρησιμοποιούνται να στηρίξουν μια γνώμη, είναι ξεκάθαρα λανθασμένοι και κινδυνεύουν να προκαλέσουν πιθανή ζημία, αντί να στηρίξουν τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας» είχε απαντήσει τότε η Πρεσβεία.
Τη συνέχεια, την μάθαμε προχθές. Με μια παραίτηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This