Άρχισαν τα όργανα… Απών από την ψηφοφορία του ΠτΔ ο «θιγμένος» Σαμαράς

Must Read

Αρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης Μητσοτάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι θα είναι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού για το ύπατο αξίωμα, ακόμη μία φορά έμεινε εκτός νυμφώνος και, όπως έγινε γνωστό χθες, κατά την ψηφοφορία της προσεχούς Τετάρτης θα απουσιάζει από τη Βουλή. Αφορμή, όπως λένε συνεργάτες του, είναι το γεγονός ότι είχε προγραμματίσει το εν λόγω ταξίδι εδώ και έξι μήνες και δεν μπορεί να το ακυρώσει.

Μάλιστα, φέρεται ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα απουσιάσει. H Βουλή παραχώρησε άδεια στον πρώην πρωθυπουργό από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου για ταξίδι στο εξωτερικό. Η ουσία, βέβαια, είναι ότι, αν ήθελε, ο Αντώνης Σαμαράς θα έδινε το «παρών» στην ψηφοφορία, φροντίζοντας να τροποποιήσει το ταξίδι του, αλλά προφανώς και δεν το επιθυμούσε, θέλοντας να στείλει ένα πρώτο μήνυμα στον πρωθυπουργό για την απόφασή του. 

Εχει προηγηθεί και άλλο άδειασμα του κ. Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν για τη θέση του επιτρόπου της Ε.Ε. εκ μέρους της χώρας μας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρώην πρωθυπουργός, όμως η θέση δόθηκε στον Μαργαρίτη Σχοινά. 

Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ερμηνευθεί η δυσφορία του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά για την ηγεσία (αποτυπώνεται και στην ιστοσελίδα antinews.gr, που απηχεί τις απόψεις του), αν και επισήμως οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί. Ετσι, ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, κάνει το πρώτο επίσημο σχόλιο για την κυρία Σακελλαροπούλου.

«Η επιλογή του υποψήφιου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κυρία Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου». Αναφορές, πάντως, χωρίς ουσιαστική ισχύ, αφού το ταξίδι του κ. Σαμαρά είναι για προσωπικούς λόγους και όχι για υποχρεώσεις της Βουλής, οπότε και η ψήφος δεν πρόκειται να μετρήσει. 

Ο κ. Σαμαράς, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του, διοργάνωσε φιέστα («επίδειξη ισχύος» το ονόμασαν κάποιοι) στο γραφείο του, απ’ όπου πέρασε πολύς κόσμος για να του ευχηθεί. 

Δείτε επίσης: «Έπεσε» το Twitter με την πρόταση-παρωδία του Βαρουφάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This